La dansa de Roberto Olivan arriba al Teatre Bartrina

per Redacció , 14 d'abril de 2013 a les 10:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Teatre Bartrina va presenta aquest dissabte, 13 d’abril, el muntatge A place to bury strangers, de la companyia del coreògraf i ballarí Roberto Olivan i produïda per Enclave Dance Company i el Mercat de les Flors de Barcelona en col·laboració amb la Xarxa Transversal d’Activitats Culturals, de la qual és vicepresident el regidor de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Reus, Joaquim Sorio. Aquest espectacle substitueix l’anunciat No sé si…, de Marta Carrasco, que es va cancel·lar per motius aliens al teatre reusenc.
 

El coreògraf Roberto Olivan (Tortosa, 1972) proposa una reflexió introspectiva sobre les pors, inquietuds i també esperances de l’ésser humà contemporani. Es tracta d’una obra que descobreix una manera dura d’afrontar la societat, les relacions sentimentals, la mort parcial de l’ésser, però sobretot l’obra, segons el seu autor, «tracta de com trobar el lloc al qual hom pertany; aquell lloc en què trobem la llar sense casa, en què ens sentim rics sense tenir diners, en què ens sentim connectats amb tot i amb tothom i on l’alineament del nostre ésser amb allò que som essencialment ens dirigeix cap a la felicitat que busquem constantment».
 

Roberto Olivan destaca en l’escena internacional en l’àmbit de la dansa contemporània. La ciutat de Brussel·les representa un lloc clau en la trajectòria formativa i professional d’aquest creador, ja que s’hi va establir per perfeccionar l’aprenentatge de la dansa després de dos anys formant-se a l’Institut del Teatre. A la capital belga va estudiar a la Performing Arts Research and Training Studios (PARTS) i va fer els primers passos com a ballarí professional treballant a la prestigiosa companyia Rosas Dance Company, dirigida per Anne Teresa de Keersmaeker. Des de 2003 Roberto Olivan dirigeix la seva pròpia companyia, Enclave Dance Company, establerta a Brussel·les, amb la qual ha estrenat els muntatges «De Farra» (2003), «Homeland» (2006), ambdues coproduïdes pel Mercat de les Flors, i «Kiosko das almas perdidas» (2008), una coproducció amb el Centro Coreográfico Galego i Laboral Escena.

 

Arxivat a:
Cultura, dansa
Participació