El Congrés homenatja «la contribució dels catalans a la història d'Espanya»

La Cambra Baixa dedica la seva sala de referència al general Prim | Posada destaca «l'esforç» del militar català que va bombardejar Barcelona en la cerca de la «concòrdia»

per Xavier Vallbona, Madrid, 26 de juliol de 2014 a les 21:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juliol de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La vicepresidenta del Congrés espanyol, Celia Villalobos, mostra la sala Prim Foto: X.V.

El Congrés espanyol ha inaugurat recentment un nou espai de treball que posarà a disposició dels diputats a partir del proper període de sessions: la sala Prim. És tracta d'una estança ubicada a la segona planta de l'edifici central, just a sobre de l'hemicicle. Ha estat reformada íntegrament i disposa dels principals avenços tecnològics. "Es convertirà en la sala de referència de la cambra", apuntava la vicepresidenta del Congrés, Celia Villalobos, a un grup de periodistes, tot afegint que acollirà comissions parlamentàries, compareixences, reunions de grup i actes internacionals.

 
Ara fa uns dies, el president de la Cambra Baixa, Jesús Posada, inaugurava la nova sala acompanyat de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i del comissari de l'any Prim, Carles Tubella. Ho feia amb un discurs en què destacava el compromís de l'il·lustre fill de Reus amb la "llibertat" i "l'esforç" en la cerca de la "concòrdia". El definia com un dels parlamentaris "més insignes i brillants" i lloava la seva aportació a la Constitució de 1869. "La Sala Prim és un homenatge a la contribució dels catalans a la història d'Espanya", exclamava Posada.
 
La concepció de Joan Prim i Prats com a home d'Estat va portar el president del Congrés a proposar el nom de l'il·lustre general reusenc per a la nova estança. Una iniciativa que va ser aprovada per unanimitat per la Mesa l'any del bicentenari del seu naixement. Així ho explicava la vicepresidenta de la Cambra Baixa, Celia Villalobos, aquesta setmana als periodistes durant una visita guiada per ella mateixa a les obres que s'estan portant a terme a l'edifici.    

 
Les obres duraran 15 mesos

Les obres que s'estan portant a terme al Palau del Congrés del Diputats duraran 15 mesos i costaran poc més de quatre milions d'euros. Els treballs serviran per remodelar la cúpula de l'edifici central que il·lumina l'hemicicle, per substituir l'estructura de fusta de la segona planta i per remodelar les baixants i els sistemes d'aigües del subsòl. "L'estructura global de l'edifici estava en molt males condicions. No s'havia actuat en el manteniment des de feia més de 130 anys", assegurava Villalobos, que ha estat la màxima impulsora de la seva remodelació.

La nova sala Prim, gairebé a punt. Foto: X.V.
La vicepresidenta del Congrés, Celia Villalobos, mostres les obres Foto: X.V.

 

Participació