L'Ajuntament claudica davant d'un col·lectiu gitano i fa tapar estàtues

Els organitzadors del Dia del col·lectiu gitano van demanar al consistori que es tapessin els pits de les estàtues d'Artur Aldomà de la plaça de les Basses de Reus per poder-hi celebrar una ofrena floral

per Redacció , 8 d'abril de 2013 a les 11:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'abril de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Alguns operaris de la Brigada Municipal de Reus mentre tapen els pits de les estàtues. Foto: Guillem RS.

Si Reus hagués de ser capital d'alguna cosa, a poc a poc s'estaria guanyant ser la capital del surrealisme, entre altres. Avui dilluns, 8 d'abril, la capital del Baix Camp acull les activitats centrals del Dia Internacional del Poble Gitano a la demarcació de Tarragona, i dins del programa de la celebració està previst que es faci una ofrena floral a càrrec de Ramon Marí, president de l’Associació d’Integració Gitana de Reus, a la plaça de les Basses de la ciutat. El col·lectiu gitano, però, va demanar la setmana passada al consistori que fes tapar els pits nus de les estàtues d'Artur Aldomà que decoren aquesta plaça del centre de la ciutat. Tot i que la plaça no té cap relació amb el poble gitano, es va escollir aquesta zona perquè era la que més a prop del consistori hi havia amb aigua.


Dit i fet. L'Ajuntament de la ciutat, lluny de fer-se el desentès, ha claudicat davant de les pressions i aquest matí ha fet tapar les tres estàtues de dones nues de la plaça. Ho han fet diversos operaris de la Brigada de la ciutat amb diversos esqueixos de plantes. D'aquesta manera, segons es pot veure a les fotografies, ni els pits ni els culs de les tres estàtues no estan a la vista i l'ofrena floral es podrà desenvolupar, ara sí, sense problemes. Tot i que el Departament de Comunicació de l'Ajuntament de Reus, en el seu habitual secretisme, ha volgut desvincular «la decoració» de les estàtues de les pressions d'aquest col·lectiu gitano, fonts de la Regidoria de Via Pública de la ciutat, l'àrea que gestiona la Brigades Municipal, han confirmat a ReusDiari.cat que s'han tapat els pits de les estàtues només per poder-hi celebrar l'ofrena floral d'aquest migdia i a petició del col·lectiu gitano.

El Dia Internacional del Poble Gitano a la ciutat de Reus


Aquest acte a la plaça de les Bases s'emmarca en el Dia Internacional del Poble Gitano a la demarcació de Tarragona, que és el primer que organitza la Taula del Poble Gitano a la ciutat de Reus. Encapçalat per l'alcalde de Reus, els actes se centraran en una recepció oficial a l'Ajuntament de Reus, l'ofrena floral i un dinar de germanor a la Fundació Josep Pont i Gol. La Taula del Poble Gitano, promoguda per l’Àrea de Benestar Social i la Regidoria de Convivència i Immigració des del Pla Local d’Inclusió Social i els Plans de Desenvolupament Comunitari, es va constituir el passat 6 de febrer. Realitza un treball en xarxa basat en l'anàlisi, el debat, l'elaboració de propostes i el seguiment d'activitats i projectes per la promoció social del poble gitano.

Imatge de l'estàtua de la plaça de les Basses, tapada. Foto: Guillem RS.

 

Arxivat a:
Societat
Participació