Llauneria Mata: un negoci de cinc generacions amb un nou aire

La botiga reusenca de tota la vida fa tres anys que ha reformulat el negoci per dinamitzar les vendes

per Redacció, Reus | 19 de juny de 2014 a les 09:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un negoci de cinc generacions. Foto: Laia Solanellas. 


Quan els reusencs pensen en comerços de tota la vida, de ben segur que la Llauneria Mata és un dels que tenen en ment. Ubicada a la raval de Santa Anna, 47, aquesta botiga que forma part del Tomb de Reus té més de 150 anys d'història a la seva esquena, tot i que podrien ser més, ja que la data oficial ve fixada per les primeres escriptures que els propietaris van trobar. Cinc generacions darrere del mostrador de l'establiment asseguren al client un servei exquisit i ple d'experiència. 

A Llauneria Mata trobareu motlles de totes les formes. Foto: Laia Solanellas.

La Llauneria Mata històricament ha fet tasques d'obrador i ha estat especialitzada en el món del parament de la cuina i els productes per l'elaboració de pastisseria. Per exemple, el tampó dels dolços típics del territori per Sant Blai, els blaiets, duu el segell de la Llauneria Mata, i també fan motlles per encàrrec, n'han creat per a diferents clients amb el castell de Peníscola, el pont de Móra d'Ebre o formes de marques corporatives. De fet, per aquesta Festa Major de Sant Pere la botiga ha posat en venda unes piruletes fetes de galeta amb el dibuix de diferents elements del Seguici Festiu de Reus sobre pa d'àngel.

Des de fa tres anys, però, aquesta botiga familiar va reformular el negoci per donar-li una nova empenta apostant per la rebosteria. A la Llauneria Mata s'hi poden trobar tot tipus d'estris per fer pastissos, galetes, xocolates, decoració floral amb materials de sucre i tot el que envolta el món de la rebosteria. A més, també es realitzen tallers enfocats a aquests temes amb professors de gran qualitat que donen a conèixer les tècniques existents. Es tracta d'un professor provinent de l'escola d'hosteleria de Cambrils, dues professores i un conegut mestre pastisser de Reus.Tot allò que necessiteu per a les vostres postres, ho trobareu a la Llauneria Mata. Foto: Laia Solanellas. 

Aquests tallers estan adreçats tant a aficionats com a professionals, ja que l'elevat nivell dels mestres ha fet que molts cuiners s'hagin apropat a la Llauneria Mata per rebre assessorament i assistir a alguns dels tallers més avançats per millorar les seves tècniques. Ara mateix les places dels tallers de juny i juliol es troben esgotades. Durant aquest mes les coques de Sant Joan estan sent les protagonistes, mentre que el mes vinent es treballarà la rebosteria salada.


Plantilles dels gegants reusencs per decorar els vostres pastissos. Foto: Laia Solanellas.

Tot i que les places per als tallers s'omplen ràpidament, la Llauneria Mata ha volgut reservar-ne una per sortejar entre els lectors de ReusDiari.cat que participin en aquest sorteig. Es tracta d'un taller de pastisseria tradicional, valorat en 55€ i dirigit pel mestre pastisser Antoni Pons de la coneguda Confiteria Jordà de Reus. El curs es durà a terme durant la primera quinzena d'octubre, i els interessats a guanyar aquest premi poden inscriure-s'hi fins al divendres 4 de juliol al migdia omplint el formulari següent:

SORTEIG TANCAT

 

Participació