El dia mundial de teixir en públic

per Margarida Paredes , 18 de juny de 2014 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

O el World Wide Knit in Public Day (WWKPD) que és el nom amb què es coneix l'esdeveniment més gran del món pel que fa a teixir. Tot va començar l'any 2005, quan Danielle Landes, una teixidora dels Estats Units, va decidir establir un dia per tal que la gent sortís al carrer i es reunís amb altres persones amb la mateixa afició i donessin visibilitat a una activitat normalment solitària. I així va ser com l'11 de juny de 2005 es va celebrar el primer WWKPD.Com que es tracta d'una activitat a escala mundial, el dia ha acabat convertint-se en setmana, de manera que tothom pugui organitzar-se i celebrar com cal adaptant-lo al seu calendari. Comença el segon dissabte de juny i acaba el penúltim diumenge del mes, per tant enguany se celebra del 14 al 22.

L'èxit de la convocatòria és evident. A la primera es van registrar 25 accions, l'any 2007 van arribar a 200 i aquest any hi ha unes 600 acions a més de 45 països. Internet i les xarxes socials en concret hi tenen un paper important, en tot aquest moviment. Les empreses de productes de merceria, que estan vivint una revifada gràcies a la recuperació del teixit i altres labors, saben que és una bona oportunitat per fer publicitat dels seus productes i patrocinen la majoria de les accions cedint material. 

La gràcia de tot plegat és que no cal ser de cap grup ni associació; una persona sola pot crear una acció del WWKPD (no hi ha un nombre mínim de participants), simplement s'ha d'organitzar la trobada, registrar-la a la pàgina web i celebrar-la. I és per aquest motiu que hi ha actes de tot tipus, des de miniconvocatòries en què simplement es queda per teixir una estona a la fresca, fins a actes multitudinaris amb un munt d'activitats programades.

A Catalunya hi ha una bona pila d'accions que participen en el WWKPD; una de les més grans ha tingut lloc aquest cap de setmana a Barcelona.


Organitzada pel Grupet de les Arts i patrocinat per Crealia (una plataforma que agrupa un munt d'empreses del sector dels filats), a més a més tenia un vessant solidari, i és que proposaven teixir joguines de llana per donar-les al Centre Salvador Gavina. Pel que he pogut llegir en els diferents blogs i xaxes, va ser una festassa:

Foto: facebook Crealia.

En aquest mapa podeu veure totes les accions registrades i programades per enguany
arreu del món.

Foto: facebook Portaldelabores.

Les trobades de Barcelona, Mataró, Blanes, Girona, Verges, Malgrat de Mar, Lleida..., estan registrades. A Reus, la botiga Llanes de colors ja va celebrar la seva trobada divendres a la tarda.

Però recordeu, si no en trobeu cap a la vora o ja ha passat la data, podeu organitzar la vostra pròpia acció, que encara queden dies del World Wide Knit in Public Day.

Si teniu fotografies de les vostres accions no dubteu a enviar-me-les a margaridaparedesolle@gmail.com; estaré encantada de compartir-les al Pinterest d'Agulles de ganxo. 

 

Arxivat a:
Agulles de ganxo, ganxet
Participació