Programa d'actes de la Festa Major de Sant Pere de Reus 2014

per Redacció , 29 de maig de 2014 a les 15:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de maig de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Programa d'actes de la Festa Major de Sant Pere de Reus 2014
Dilluns 23 - El foc de Sant Joan
 
17:00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, recepció del Foc del Canigó i homenatge a la senyera. El Patronat Foc Nou i l’Associació BiciCamp iniciaran el primer recorregut de la torxa de la flama que es farà amb bicicletes des del Santuari al camí de Tarragona.
 
18:00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, arribada del Foc del Canigó des del camí de Tarragona. El portaran amb relleus els nens i nenes de l’escola Joan Rebull, que recorreran el tomb de ravals fins a la plaça de la Llibertat. A continuació, i durant tota la tarda, més de quaranta pobles i ciutats de les nostres comarques vindran a recollir la Flama del Canigó per encendre les fogueres. 
 
18:00 h, al CAMPANAR DE LA PRIORAL DE SANT PERE, al punt més alt del pinacle major, hissada de la bandera de Reus. Enguany el grup convidat a l’acte serán les patinadores del Reus Deportiu, amb motiu del Mundial de Patinatge Reus 2014.
 
18:00 h, pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila del Gegant Carrasclet amb motiu de la Diada dels Països Catalans. 
 
18:30 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, ballada de sardanes amb la Cobla Reus. Com cada any, els petits portadors de la Flama ballaran la primera sardana de la tarda. WC
 
18:30 h, pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila del Ball de Pere Joan Barceló, amb l’acompanyament musical de La Patuleia.
 
21:00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, encesa de la foguera de Sant Joan, a càrrec del Sr. Joaquim Sorio i Vela, regidor de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Reus. WC
 
22:00 h, pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila de foc de la Nit de Sant Joan, amb la participació dels Bous de Foc, el Ball de Diables, el Ball de Diables Infantil, el Drac, el Drac Petit, la Cabra Petita, la Víbria i la Cabra. Recorregut: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, carrer de Santa Anna, plaça de la Farinera, carrer d’Aleus, carrer de Donotea, carrer del Vidre i plaça del Mercadal.
 
22:30 h, al PARC DE LA FESTA, Barraques de Festa Major. 
 
Dimarts 24 - EL PREGÓ
 
De 10:00 a 14:00 h, de 17:00 a 20:00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Parc Infantil Onda 0. Inflables i activitats per a tota la família. Organitza: Onda Cero. 
 
18:30 h, des de la CASA RULL, sortida de la cercavila del Canó de les Festes. Música i canonades que anuncien la festa! 
 
18:30 h, a la PLAÇA DE PRIM, actuació de l’Esbart Santa Llúcia, que ens oferirà una exhibició de dansa tradicional catalana. 
 
18:45 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, ballada de sardanes de Festa Major. Organitza i coordina el Patronat Sardanista de Reus, amb l’actuació de la Cobla Reus Jove. WC
 
19:00 h, pels CARRERS DEL CENTRE de la ciutat, cercavila del Bou de Mesa (Boeuf de Mèze) i el Bou de Reus pel centre de Reus. El Bou de Mesa és el bou més antic d’Europa i és el convidat especial pels 10 anys del Bou de Reus. #10AnysBou
 
19:30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades dels Gegants i la Mulassa com a inici de la festa de la ciutat amb l’acompanyament musical de Metralla.
 
20:00 h, al SALÓ DE PLENS DE L’AJUNTAMENT, Pregó de la Festa Major, a càrrec de Jaume Amenós, activista cultural, president del Teatre Bravium des del 1990. En finalitzar, lliurament del Tro de Festa 2014
 
Quan acabi el pregó, el pregoner farà la crida a la festa, des del balcó de l’Ajuntament, amb l’acompanyament musical dels Ministrers de Reus. Llavors s’encendrà la primera TRONADA. Seguidament, des del Campanar, toc general de festa.
 
En finalitzar la Tronada, el pregoner iniciarà la cercavila del masclet, amb el primer tast, des de la PLAÇA DEL MERCADAL. Novament, la cercavila agafa el caire de seguici amb la participació de diversos elements festius i diferents acompanyaments musicals, com Xim Xim Mig Grau i el Bandsonats. El masclet no es repartirà gratuïtament, sinó que es podrà comprar als establiments durant tots els dies de la festa. 
 
21:00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, mostra de hip-hop al carrer, a càrrec dels grups d’aquesta especialitat de les diferents escoles de dansa que formen la Coordinadora de Dansa de Reus. WC
 
21:30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert tradicional de l’Orfeó Reusenc. Ens oferirà un repertori de diferents estils, amb música popular i tradicional, amb ritmes exòtics, sota la direcció d’Albert Galcerà. 
 
22:00 h, a LA PALMA, XVI Trobada d’Havaneres, amb l’actuació dels grups locals Sons de Mar, Balandra, Veus de Reus i Arrels de Canya Dolça. Degustació de rom cremat per a tothom.   
 
Dimecres 25 de juny
 
De 10:00 a 13:00 h i de 16:00 a 19:00 h, al GAUDÍ CENTRE, jornada de portes obertes, amb motiu de l’aniversari del naixement d’Antoni Gaudí, el 25 de juny de 1852, el Gaudí Centre obrirà les seves portes a tots els ciutadans. Visites cada hora. Imprescindible reserva prèvia al telèfon del Gaudí Centre, 977 010 670.  
 
10:00 h, al MUSEU DE REUS, espai de la plaça de la Llibertat, Tasta la festa! Tallers de la Festa Major. 25, 26 i 27 de juny. Cada dia una activitat diferent i especial per als infants de 4 a 10 anys, a l’entorn de l’exposició ARA TOCA FESTA! Per a més informació, preus i inscripcions: Còdol Educació, www.codoleducacio.com, codol.educacio@tinet.cat o al telèfon 977 327 362. Imprescindible reserva prèvia.  
 
13:00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut amb l’Spessa.  
 
18:30 h, a la PLAÇA EVARIST FÀBREGAS, titelles amb “El Pericu sense por”.
 
18:30 h, des de la CASA RULL, sortida de la cercavila del Canó de les Festes. Música i canonades que anuncien la festa.
 
19:00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, concert musical a càrrec de l’Orquestra Meravella.
 
De 19:00 a 21:00 h, al REFUGI DE LA PATACADA, visites teatralitzades. Aforament limitat. Preu: 3€.
 
19:00 h, pels CARRERS DEL CENTRE, correbars del Bou de Reus, amb el Bou de Mesa (Boeuf de Mèze), els Nanos de Reus i els Gegants IPM, i l’acompanyament musical dels Bandsonats. Quan s’arribi a la PLAÇA DEL MERCADAL, versots i lliurament de la Gorra de Portador i de la Cagarada del Bou. El correbars passarà pels següents establiments: Taverna Despertaferro, 3 de 9, Absenta, Pòrtia, Campus, Pileé, La Cova del Pallol i El Campanar. Es podran comprar tiquets de begudes per fer el correbars. #10AnysBou
 
19.30 h, a la sala d’actes del CENTRE DE LECTURA, Mostra de Cinema Occitan. Projecció dels films Frédéric Mistral i Le bolanger de Sant-Prict.  

 
21:00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, Varietées de Sant Pericu. Bravium Teatre ens presenta un espectacle amb diferents exhibicions de música, dansa, teatre ... Amb la col•laboració de DOP Siurana
 
23:30 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, ball per a tothom amb l’orquestra Meravella.
 
Dijous 26 - Els Cóssos
 
10:00 h, al MUSEU DE REUS, espai de la plaça de la Llibertat, Tasta la festa!
 
13:00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut, amb el grup Los Sirgadors. 
 
De 17:30 a 19:30 h, a la PLAÇA DE SANT PERE, Aixeca el teu gegant. La Colla Gegantera us ofereix la possibilitat de posar-vos sota un gegant i aixecar-lo. Preu: 1€.
 
De 17:30 a 19.30 h, a la PLAÇA DE SANT PERE, Dóna el teu xumet a la Mulassa! Si ja ets gran i vols deixar el teu xumet en bones mans, aprofita-ho i dóna-li a la Mulassa. Organitza: Colla Gegantera.
 
18:30 h, des de la CASA RULL, sortida de la cercavila del Canó de les Festes. Música i canonades que anuncien la festa!
 
18:30 h, a la PLAÇA EVARIST FÀBREGAS, animació infantil amb “Queviures”. 
 
De 19:00 a 21:00 h, al REFUGI DE LA PATACADA, visites teatralitzades. Aforament limitat. Preu: 3€.
 
19:00 h, a la PLAÇA DEL PRIM, ballada de sardanes de la Festa Major de Sant Pere amb la Cobla Reus Jove. Organitza: Colla Sardanista Rosa de Reus.
 
19:00 h, al TEATRE BARTRINA, actuació. El projecte Desdezero presenta Una història amb doble joc. L’entrada és gratuïta i oberta a tothom.  
 
19:30 h, a la sala d’actes del CENTRE DE LECTURA, Mostra de Cinema Occitan. Projecció dels films Eth vin de casa i Aran ath limit.  
 
20:00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, els Cóssos, quart torneig de jocs tradicionals entre equips dels elements festius de la ciutat. Els jocs que formaran part de la competició són les bitlles, les curses de sacs, les carreres de cintes, el pal ensabonat. D’aquesta manera, Reus recupera i crea les curses o cóssos, un dels actes més característics que havia tingut la Festa Major de Sant Pere durant el segle XIX.
 
20:00 h, a CAL MASSÓ, presentació del llibre Olor de maduixes, de Dolors Buyó. 
 
21:00 h, pels CARRERS DEL CENTRE, correbars pels 18 anys del Ball de Cercolets. El tiquet de begudes és de 5 euros i el podreu comprar abans del recorregut a la Plaça del Mercadal.

 
21:00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, Varietées de Sant Pericu.
 
22.30 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, humor, màgia, ball i música a La Revista. 
 
Divendres 27 - La Festa Major Petita
 
10:00 h, al MUSEU DE REUS, espai de la plaça de la Llibertat, Tasta la festa! 
 
De 10:30 a 13:30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Jocs Ambulants, instal•lacions infantils i familiars que recreen antics artefactes tant de l'àmbit científic i tècnic com lúdic. 
 
13:00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut amb La Morena!  Tradipatxanga.  
 
De 17:30 a 20:00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Jocs Ambulants, instal•lacions infantils i familiars que recreen antics artefactes tant de l'àmbit científic i tècnic com lúdic.
 
18:00 h, al balcó de la CASA RULL, col•locació de la bandera de l’arc de Sant Martí amb motiu del Dia Internacional de l’Alliberament Homosexual. A les 18:30 h, al jardí de la CASA RULL, lliurament dels premis Ploma Daurada 2014: els guardons “Ploma Daurada”, “Ploma de Plom” i les Mencions Honorífiques a les persones que han destacat en la lluita pels drets LGTB.
 
18:00 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, cercavila del Seguici Petit.
 
Recorregut: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal.
 
18:30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, berenar popular, gentilesa de Borges.
 
De 19:00 a 21:00 h, al REFUGI DE LA PATACADA, visites teatralitzades. Aforament limitat. Preu: 3€.
 
19:00 h, als antics rentadors del CASAL DE DONES, Els rentadors, espectacle de música, veu i dansa en homenatge a totes aquelles dones anònimes que en el seu dia, amb treball constant i inquietud, ens han fet arribar on som ara. Interpretat per les Artistes Reusenques.  
 
19:30 h, pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila del Ball de Dames i Vells. Faran el ball parlat complet a les 19:30 h al carrer del Vidre, a les 20:15 h a la plaça de Sant Pere, a les 21:00 h al jardí de la Casa Rull i a les 21:45 h a la plaça Martí Napolità.
 
20:00 h, a la sala Fortuny del CENTRE DE LECTURA, inauguració de l’exposició “Joan Maria Llorens, 50 anys de pintura”. Fins al 12 de juliol.  
 
20:30 h, al CÍRCOL, segon cinefòrum.
 
21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, Varietées de Sant Pericu
 
21:00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, exhibició de dansa a càrrec de les escoles que formen la coordinadora de Dansa de Reus: Artis-Fraga, Centre de Lectura i Núria Díez.
 
21.00 h, al TEATRE FORTUNY, concert del Cor Mestral acompanyat de la Cobla Reus Jove.  
 
22:00 h, a la FIRA DE REUS, Reugenio, Saben aquel que diu... reviu l’esperit del mític Eugenio. Preu entrada anticipada: 14€. Taquilla: 16€.  
 
22:30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, sopar popular de bou i arròs, el plat tradicional de la Festa Major, i ball de revetlla a càrrec de l’Orfeó Reusenc. 
 
00:30 h, al FOSSAR VELL, als peus del campanar, començarà El tomet de Sant Ganxet, nova proposta festiva de la ciutat. Recorregut: Fossar Vell, carrer de les Peixateries, plaça de l’Absis, carrer de Santa Maria, plaça del Castell, carrer del Castell, plaça del Mercadal, carrer Major i plaça de Sant Pere per acabar altre cop al Fossar Vell, on es celebrarà un concert a càrrec del grup Metralla. Organitza: els Tronats de Reus.
 
Dissabte 28 - LA VIGÍLIA / LES COMPLETES
 
9:00 h, des del CAMPANAR DE LA PRIORAL DE SANT PERE, Toc de Festa, a càrrec dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia.
 
9:00 h, des de l’AJUNTAMENT, sortida de la cercavila dels Gegants, la Mulassa, els Nanos i l’Àliga per recórrer els carrers i places de la ciutat. 
 
10:00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, ruta enigmàtica per la Prioral i el campanar.
 
12:00 h, a l’INSTITUT PERE MATA, visita teatralitzada, concert i vermut. Per a públic general. Més informació, preus i inscripcions a Còdol Educació: www.codoleducacio.com, codol.educacio@tinet.cat o al telèfon 977 327 362. És imprescindible reservar prèviament.
 
12:00 h, des del CAMPANAR DE LA PRIORAL DE SANT PERE, Toc de Festa, que ens anuncia la vigília de la festivitat.
 
A partir de les 12:00 h, al FOSSAR VELL, Vermut de Campanades.
 
13:00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, concert vermut amb la Banda de la Festa Major.
 
17:00 h, des del CAMPANAR DE LA PRIORAL DE SANT PERE, Toc de Festa. 
 
17:00 h, des de l’AJUNTAMENT, cercavila dels Gegants, els Nanos i l’Àliga.
 
18:00 h, pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC, cercavila del Lleó. 
 
18:30 h, pels CARRERS DEL CENTRE, cercavila del Ball de Dames i Vells. Faran el ball parlat complet a les 18.30 h a la plaça de David Constantí, a les 19.15 h a la plaça de Sant Miquel i a les 20:00 h al carrer del Vidre.
 
20:00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, el Seguici Festiu de la ciutat amb el Ball de Diables, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els Nanos, la Mulassa, els Gegants, el Carrasclet, el Ball de Pastorets, el Ball de Pere Joan Barceló, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets de Reus i l’Àliga, ens oferiran els seus balls, danses i castells. 
 
20:15 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, inici de l’anada a Completes del Seguici Festiu. 
 
Simultàniament, des del CAMPANAR DE LA PRIORAL DE SANT PERE, Toc de Festa.
 
20:45 h, a la PORTA DE L’AJUNTAMENT, Ball Solemne Curt de l’Àliga de Reus com a salutació a les autoritats.
 
21:00 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, anada a Completes de la Corporació Municipal amb el convidat d’honor de la Festa Major, el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Anton Ferré.
 
21:15 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, Solemnes Completes. Obertura de l'arca de l'altar major, on es guarda durant tot l’any el bust reliquiari de la imatge de Sant Pere, amb tres panys.
 
Tot seguit, tornada del Seguici i tradicional pilar caminant de la Colla Castellera dels Xiquets de Reus, des de la Prioral fins a la porta de l'Ajuntament. La festa continuarà amb les ballades dels Gegants i del Bestiari.
 
Quan finalitzin les ballades, l’alcalde, des del balcó de l’Ajuntament, mostrarà un mocador blanc i indicarà l’encesa de la TRONADA, que anirà seguida d'una intensa mostra pirotècnica a l’antiga. Un castell de focs amb l’essència del passat amb les jardineres dels fanals, rodes, focs fixos i giratoris i altres artefactes pirotècnics dels antics castells de foc. En aquesta ocasió, la música ens l’oferirà en directe el grup.
 
23:30 h, al CENTRE D’ART CAL MASSÓ, concert amb Joe La reina, que ens presentarà el seu darrer treball, Bailamos por miedo, ofert per Oniria. Obertura de portes a les 23:00 h. Preu: 10€.
 
24:00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, gran revetlla de Sant Pere amb l’orquestra Cadillac.
 
24.00 h, a la PLAÇA DE L’ALCALDE ANTON BORRELL, revetlla jove amb la Ghetto Orquestra. 
 
24.00 h, a LA PALMA, 23a Nit de Marxa. Enguany actuaran els grups Roe Green & Txipiaité Band + Marina BBFace + The Kinky Coo Coo's.  
 
Diumenge 29 - Sant Pere
 
7:00 h, pel NUCLI ANTIC, tradicionals matinades, a càrrec dels diferents grups de grallers de la ciutat i, a partir de les 8:00 h, del Cos de Bastoners veterans de l’Orfeó Reusenc; matinades tronades, a càrrec de membres i tabalers del Ball de Diables; el Ball de Pere Joan Barceló amb les matinades galejades, i més matinades amb la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.
 
8:00 h, a DIFERENTS ESTABLIMENTS, esmorzars de forquilla. Enguany, després de la revetlla i per encarar el dia de Sant Pere amb força, podreu anar a esmorzar als següents establiments, entre d’altres: Bar Americà, Bar Bon Mar, Bar La Bóta, Cafeteria de la Germandat, El Celler del Padrí, Mesón del Roser i Restaurant 158. 
 
9:00 h, des de la CASA RULL i des de diferents terrats de la ciutat, 29 avisos pirotècnics per despertar Reus.
 
9:00 h, des del CAMPANAR DE LA PRIORAL DE SANT PERE, Toc de Festa i sortida dels Gegants des de l’Ajuntament per recórrer els carrers i les places de la ciutat.
 
De 9:30 a 14:00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, veneració del bust reliquiari de Sant Pere, llevat de les hores de culte. 
 
A les 10:00 h i a les 12:30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, celebració de la missa
 
De 10:00 a 12:30 h, al CAMPANAR DE LA PRIORAL DE SANT PERE, visites al campanar, a càrrec dels membres de l’Agrupament Escolta i Guia Misericòrdia.
 
10:00 h, pels CARRERS DEL CENTRE I A LA PLAÇA MERCADAL, actuació de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia, que finalitzarà a la plaça del Mercadal.
 
11:30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, TRONADA i actuació de lluïment dels grups festius de la ciutat.
 
13:00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, quan finalitzi el Seguici, exhibició castellera dels Xiquets de Reus. Un cop acabada l’actuació castellera, dinar popular ofert conjuntament pels Xiquets de Reus i el Casal Despertaferro, al carrer de Rosich i el carrer de Martí Napolità. Venda de tiquets al bar 3 de 9 i a la Taverna Despertaferro.
 
De 14:00 h a 18:00 h, al PARC DEL FERROCARRIL, viatges amb trenet per a xiquets i grans. Recorregut de 5 minuts. Organitza: Associació d’Amics del Ferrocarril de Reus. 
 
17:30 h, des del CAMPANAR DE LA PRIORAL DE SANT PERE, Toc de Festa i anada a l’Ofici de les autoritats municipals en corporació, acompanyades dels grups festius de la ciutat.
 
18:30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, Solemne Ofici, missa concelebrada, presidida per l'arquebisbe Jaume Pujol Balcells, assistit per la Comunitat de Preveres de la ciutat, amb l’acompanyament musical de l’Orfeó Reusenc i l'orgue de la Prioral. Quan la imatge de Sant Pere surti per la porta de la Prioral, l’Àliga farà el seu Ball Solemne Curt.
 
18:45 h, des del FOSSAR VELL, arrencada del Seguici dels grups festius de la ciutat.
 
19:30 h, pels CARRERS DEL CENTRE, inici de la PROFESSÓ SOLEMNE, amb la creu i els cirials, la capella de cantors, el bust reliquiari de Sant Pere, els Ministrers de la Ciutat, la bandera de Reus, els macers, les autoritats, la Guàrdia Urbana de gran gala i, tancant la professó, la Banda Simfònica de Reus. Quan el reliquiari de Sant Pere iniciï la baixada del Fossar Vell, repic de les campanes amb el toc general de festa i avisos pirotècnics. Quan la imatge de Sant Pere arribi a la plaça del Mercadal, espectacular ballada de tots els grups festius. Quan la imatge se situï al davant de l’Ajuntament, esclatarà la darrera TRONADA de la Festa Major.
 
Un cop acabada l’actuació castellera, dinar popular ofert conjuntament pels Xiquets de Reus i el Casal Despertaferro, al carrer de Rosich i el carrer de Martí Napolità. Venda de tiquets al bar 3 de 9 i a la Taverna Despertaferro.
 
De 14:00 h a 18:00 h, al PARC DEL FERROCARRIL, viatges amb trenet per a xiquets i grans. Recorregut de 5 minuts. Organitza: Associació d’Amics del Ferrocarril de Reus. 
 
17:30 h, des del CAMPANAR DE LA PRIORAL DE SANT PERE, Toc de Festa i anada a l’Ofici de les autoritats municipals en corporació, acompanyades dels grups festius de la ciutat.
 
18:30 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, Solemne Ofici, missa concelebrada, presidida per l'arquebisbe Jaume Pujol Balcells, assistit per la Comunitat de Preveres de la ciutat, amb l’acompanyament musical de l’Orfeó Reusenc i l'orgue de la Prioral. Quan la imatge de Sant Pere surti per la porta de la Prioral, l’Àliga farà el seu Ball Solemne Curt
 
18:45 h, des del FOSSAR VELL, arrencada del Seguici dels grups festius de la ciutat.
 
19:30 h, pels CARRERS DEL CENTRE, inici de la PROFESSÓ SOLEMNE, amb la creu i els cirials, la capella de cantors, el bust reliquiari de Sant Pere, els Ministrers de la Ciutat, la bandera de Reus, els macers, les autoritats, la Guàrdia Urbana de gran gala i, tancant la professó, la Banda Simfònica de Reus. Quan el reliquiari de Sant Pere iniciï la baixada del Fossar Vell, repic de les campanes amb el toc general de festa i avisos pirotècnics. Quan la imatge de Sant Pere arribi a la plaça del Mercadal, espectacular ballada de tots els grups festius. Quan la imatge se situï al davant de l’Ajuntament, esclatarà la darrera TRONADA de la Festa Major.
 
A continuació, la imatge de Sant Pere es dirigirà cap a la Prioral i, quan arribi a la porta, gran esclat de festa i tronada aèria. Un cop la imatge torni a l’urna de l’altar major de la Prioral, es procedirà a guardar-la amb les tres claus que custodien l’alcalde, el prior i, antigament, el síndic de la Comunitat de Preveres, fins a l’any vinent. 
 
En acabar, tornada festiva a la plaça del Mercadal. Últimes ballades, encesa de la Víbria i el Drac, carretillada del Ball de Diables i mostra piromusical (a càrrec del Ball de Diables, amb la col·laboració de la Pirotècnica Igual), que posarà punt i final a la festa de Sant Pere d’enguany.
 
24:00 h, a LA PALMA, ball de gralles amb els grups Els Ganxets, grallers del Baix Camp i Canya d’Or.    

 

Participació