Espai Priorat, segona mostra internacional de la DOQ Priorat

La mostra vinícola es celebrarà els dies 13, 14, 15 de maig, amb la presència de 35 cellers i més de 50 experts del món del vi

per NacióReus, 28 de març de 2013 a les 10:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La mostra es durà a terme al maig. Foto: Laia Solanellas

La Denominació d’Origen Qualificada Priorat prepara la segona edició de la mostra internacional de vins, Espai Priorat. La mostra es celebrarà els dies 13,14 i 15 de maig i comptarà amb la presència més de 50 experts del món del vi i 35 cellers de la DOQ Priorat. Espai Priorat es proposa obrir nous canals de promoció per als vins de la DO fora de les fronteres de la Unió Europea, per això compta amb el suport d’un dels programes de la UE dedicats a la internacionalització de productes. 
 
La mostra es divideix en quatre àmbits: vi i paisatge, vi i història, vi i sentits i vi i gastronomia i acollirà visitants de països els Estats Units, Canadà, Rússia, Japó, l’Índia, el Brasil, Noruega, Suïssa o la Xina.
 
El programa d’activitats de l’Espai Priorat inclou diversos tastos i visites a cellers i vinyes. El dia 14 al matí, els participants podran conèixer les vinyes de la DOQ Priorat dins del marc vi i paisatge, i al migdia es visitarà Scala Dei, on s’explicarà la història i l’origen de la cultura vinícola actual, combinats amb tastos proposats pels diferents cellers. Aquestes activitats s’emmarquen dins «Vi i Història» i «Vi i Sentits». Al vespre els visitants podran descobrir el «Vi i Gastronomia», on s’oferirà un sopar amb vins de la DOQ Priorat.  El dimecres 15 de maig es farà el comiat oficial a Torroja del Priorat i els inscrits a la mostra podran fer les últimes visites als cellers de la DOQ Priorat, juntament amb els responsables de les instal·lacions. 

 

Participació