Tutorial per autoeditar-se els contes i les històries

per Margarida Paredes , 22 d'abril de 2014 a les 07:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'abril de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fa temps vaig veure aquest tutorial per fer llibretes i me'l vaig guardar a la meva llista de projectes pendents:

Tutorial de les minillibretes: The girl on the go.


Un dia que plovia i calia buscar activitats casolanes, el vaig recuperar i vam convertir una llibreta en un miniconte de la Caputxeta Vermella:Aquest cap de setmana he animat la meva il·lustradora contacontes preferida a publicar una altra obra. Ha estat el torn de la Bella Dorment.

Voleu autoeditar les vostres històries? Doncs aquí teniu el meu tutorial de Sant Jordi:
Necessitareu:
— Fulls blancs (mida DIN A5; sempre podeu tallar folis per la meitat).
— Una cartolina bonica.
— Colors.
— Màquina de cosir (si no en teniu, amb fil i agulla n'hi ha prou).

Feu un càlcul de quantes pàgines necessitareu i doblegueu-les pel mig:Obriu-los i col·loqueu-los un damunt de l'altre, talment com un llibre. Tanqueu per poder començar. Escriviu el conte, respectant l'ordre en què heu col·locat els fulls blancs.Trieu la cartolina bonica i doblegueu-la per la meitat. Ha de ser una miqueta més gran que la mida dels papers (evitareu així que surtin les pàgines per fora).Poseu-hi el conte a dintre.Feu una etiqueta per al títol (nosaltres hem retallat un tros de paper i l'hem emmarcat amb washi tape).


 
Obriu el conte per la meitat i feu un repunt amb la màquina de cosir. Si hi poseu massa pàgines, és possible que la màquina no pugui cosir tant de gruix; la solució és cosir-ho a mà: primer foradant el paper amb una agulla o un punxó i després passant el fil. La Gemma de Wasel Wasel ho explica molt bé en el seu tutorial:

Tutorial per cosir una llibreta a mà de Wasel Wasel.

I aquest és el resultat, un conte de butxaca ben personal:Com sempre, estaré encantada de rebre les imatges de les vostres creacions i les compartiré a la carpeta Lectors de l'Agulles de Ganxo. Si us animeu, envieu-les a margaridaparedesolle@gmail.com.

Margarida Paredes Ollé

Sóc mestra de primària. Quan era petita la meva àvia em va ensenyar a fer ganxet i mitja i ja no he parat. Visc enganxada al Pinterest i a la blogosfera, on trobo inspiració constant. Sóc membre de les Ganxetes del Pòrtia i tinc un blog: Agulles de cap.

 

Participació