Amb la primavera, comencen les migracions d'ocells

per Màrius Domingo , 23 de març de 2013 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de març de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Gavines capnegres (‘Larus melanocephalus’). Foto: Màrius Domingo.   

El dia 20 d’aquest mes de març va arribar la primavera. Per a qualsevol persona la primavera és important, però per als naturalistes és molt més que això. La feina s’acumula, però parlarem només d’ocells de moment.Aligot comú (‘Buteo buteo’). Foto: Màrius Domingo.


Ja ha començat la migració, la llarga cursa que porta milers i milers d’ocells de centenars d’espècies del lloc on han passat l’hivern cap al lloc on faran els nius i criaran.


Pit-roig (‘Erithacus rubecula’). Foto: Màrius Domingo.


La majoria d’ocells són migradors, és natural, ells es poden permetre el luxe de volar sense haver de pagar bitllet, drets d’aeroport i ni tan sols passar els molestos controls exagerats que hi ha des que van començar els atemptats terroristes.


Cabussó collnegre (‘Podiceps nigricollis’). Foto: Màrius Domingo.


Sortir al camp aquests dies és un veritable espectacle. Avui mateix, abans d’escriure això, he pogut veure seixanta-quatre espècies d’ocells diferents en una hora i mitja, algunes de les fotos que acompanyen això són d’aquesta mateixa tarda.


Oreneta de ribera (‘Riparia riparia’). Foto: Màrius Domingo.


No us ho perdeu, és la millor època per anar, per exemple, al Delta de l’Ebre, un veritable paradís per a l’ornitòleg.


Oreneta cua-rogenca (‘Cecropis daurica’). Foto: Màrius Domingo.

 

Participació