El somni de les polseres de goma

per Margarida Paredes , 25 de març de 2014 a les 11:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Des que preparava l'article de la quinzena passada he estat investigant sobre l'origen de les polseres de gomes. I el que he trobat darrere no podia ser més encertat per a aquesta secció. Tot seguit us ho explico!
 
El gran inventor del moviment és el senyor Cheong Choon Ng, un malaisi resident als Estats Units.
 
Cheong Choon Ng. The New York Times.

L'any 2010 va veure com les seves dues filles, de 9 i 12 anys,  feien polseres encadenant gomes i va recordar que quan era petit ell jugava a una cosa semblant a Malàisia: el rubber jump rope.

 
Gomes encadenades per a jugar al rubber band jump rope. Imatge.

Es tracta d'un joc tradicional que recorda al joc de saltar la corda, però per poder tenir una tira ben llarga entrellaçaven gomes elàstiques fins a obtenir la mida desitjada per començar a jugar.


Nenes jugant al rubber jump rope. Imatge.

El pare va voler participar de l'activitat de les nenes i, com que les gomes li apretaven massa els dits, es va empescar una espècie de teler de fusta amb xinxetes: funcionava, però a les seves filles no els va intessar gaire, aquell trasto no els aportava res de nou.
 
El pare va insistir millorant el prototip de teler afegint-hi més rengleres i creant polseres molt més elaborades i vistoses, i d'aquesta manera va aconseguir impressionar les seves filles. I aquí comença la febre per les gometes de colors.

Imatge.

La filla gran el va animar a vendre el producte, i Ng, que en aquell moment era enginyer de la Nissan i dominava el tema de disseny de productes, controls de qualitat, etc., s'hi va tirar de cap.
 
A l'estiu del 2011, va invertir tots els seus estalvis i va embarcar tota la seva família en l'aventura d'una nova empresa: Choon’s Desing.

Ng amb la seva dona i fillles, les primeres treballadores de l'empresa. Imatge.

La dona, les filles i ell es passaven hores al garatge de casa preparant els kits de teler, agulla i gomes que al principi no van tenir èxit, bàsicament perquè la gent no els sabia fer anar. Llavors van crear un canal a Youtube amb vídeos tutorials.   
 
A l'estiu següent una cadena de joguines va fer una comanda i a partir d'aquí el negoci es va disparar. 

Tot va començar al garatge de casa, a causa de l'èxit del producte van haver de canviar d'ubicació.  Imatge.

El senyor Ng actualment ja no treballa a la Nissan sinó a la seva pròpia empresa, que té una plantilla de 12 treballadors i una nau de 7.500 m². L'any 2013 ha estat l'any estrella, ja que ha aconseguit una pila de premis (un d'ells a la millor joguina de l'any) i fins i tot es diu que és milionari. Un cop més, el somni americà es va fer realitat. 

Ng amb les seves filles. Imatge.

L'èxit del producte ha fet que sortissin còpies com a bolets, i actualment l'empresa del senyor Ng ha presentat diverses demandes a altres fàbriques per infringir les seves patents. Sigui com sigui, els braçalets de gomes i els telers han triomfat arreu, i l'origen de tot és una història ben entranyable, no trobeu?
________________________________
Margarida Paredes Ollé

Sóc mestra de primària. Quan era petita la meva àvia em va ensenyar a fer ganxet i mitja i ja no he parat. Visc enganxada al Pinterest i a la blogosfera, on hi trobo inspiració constant. Sóc membre de les Ganxetes del Pòrtia. Tinc un blog: agulles de cap

 

Participació