Les polseres de gomes

per Margarida Paredes , 11 de març de 2014 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de març de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fa setmanes que a l'escola on treballo hi ha una autèntica febre: les gometes de colors. Els nens i les nenes es passen les hores del pati (i algunes de classe!) trenant gomes per fer-se'n polseres, anells i collarets. Canells, dits i colls estrangulats però ben acolorits, això sí!

Splicetoday.com.


No, ja ho sé, no es tracta d'un fenomen exclusiu de Constantí. Les polseres de gomes triomfen arreu. De fet, no només se'n fa bijuteria. Fent una consulta ràpida pel Google he descobert el que en anglès es coneix com rainbow loom figurines (figuretes de gomes).

Parents.com.  Si us animeu a fer-la trobareu el tutorial aquí.


Sincerament, no m'agrada gaire el resultat del treball amb les gomes, però he de reconèixer que la tècnica i el fenomen en si em semblen interessants. Com a mestra la trobo una activitat ben completa (motricitat fina, creativitat, concentració, atenció…). M'encanta veure al pati com els més experts tutoritzen els nous aficionats: pedagogia pura. Sense límits d'edat ni de gènere, és una manualitat barata, divertida, entretinguda i fàcil.

Per trenar les gomes, es fa servir un teler: Rainbow Loom és el nom de la marca original i de fet el nom amb què es coneix la manualitat.  Amb aquesta plataforma es poden fer les creacions més elaborades.


Diapers-n-heels.com.

Però per fer la versió simple no cal teler, simplement dos puntals que ens serveixin de suport per anar trenant: dits, retoladors, agulles d'estendre, forquilles, bastonets, claus… Inventiva al poder!

Thecraftyblogstalker.com.

Aquest cap de setmana, la meva filla va aparèixer amb una bossa de gomes que li van regalar en una festa d'aniversari. Gairebé em cau la llagrimeta quan vaig veure això:

Una mini agulla de ganxet! A partir d'aquest moment les gomes em van agradar més.

Ella estava motivadíssima, així que vaig buscar un vídeo tutorial al Youtube (n'hi ha milers) i de seguida ho va entendre. Vam començar amb els dits, però estrenyienmassa, així que vam decantar-nos per fer servir una agulla d'estendre roba, rosa evidentment.

A la bossa hi havia les gomes, el ganxet i un paquet amb les tanques.

Hem fet un dels models més bàsics, el conegut com a fish tail o cua de peix. Realment és molt senzill i entretingut.

Es comença col·locant una goma en forma de vuit (això només es fa per començar).Després es col·loca una altra goma sense torsió.I una tercera goma de la mateixa manera:És moment d'agafar el ganxet (no és imprescindible, es pot fer sense, però fa gracia). S'agafa la primera goma i es treu del suport passant per damunt de les altres dues gomes:I es deixa reposant al mig:Es fa el mateix a l'altre costat:Es torna a posar una goma i es repeteix aquesta seqüència fins a obtenir la llargada desitjada. Sempre hi ha d'haver tres gomes al suport per poder treure la primera.Un cop aconseguida la mida:Cal col·locar la tanca. Es deixen dues gomes al suport, es treu la de sota (seguint el mateix mètode).I es col·loca la tanca fent passar les dues bagues de la goma que queda al suport. També es fa passar la tanca per la goma inicial.I aquí teniu el resultat.He creat una carpeta al Pinterest: Gomes. Allà hi trobareu més idees i inspiració. Com sempre, estaré encantada de rebre les imatges de les vostres creacions i les compartiré a la carpeta Lectors de l'Agulles de ganxo. Envieu-les a margaridaparedesolle@gmail.com.
_________________________________

Margarida Paredes Ollé
Sóc mestra de primària. Quan era petita la meva àvia em va ensenyar a fer ganxet i mitja i ja no he parat. Visc enganxada al Pinterest i a la blogosfera, on hi trobo inspiració constant. Sóc membre de les Ganxetes del Pòrtia.

 

Arxivat a:
Agulles de ganxo, ganxet
Participació