Caldes d'Estrac emula Reus i també fa un cartell de Carnaval amb pits

El PSC local demana que es retiri el cartell de Carnestoltes per sexista i que l’Ajuntament «demani disculpes a la colla de geganters» | Assegura que «molts veïns» s’han queixat

per Bernat Ferrer / NacióLaFlama.cat , 1 de febrer de 2013 a les 08:42 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de febrer de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El cartell que anuncia el Carnestoltes de Caldes d'Estrac, amb la geganta Fàtima ensenyant els pits.

Un cop més, un cartell de Carnestoltes ha revolucionat la tranquil·litat de tot un municipi. Si, a mitjan gener, el cartell del Carnaval de Reus ja va haver de ser retirat en menys de 24 hores perquè consistia en una model ensenyant els pits, ara el cartell de Caldes d'Estrac (Maresme) li ha pres el relleu, sollevant també els ànims dels afectats.


«Davant l'allau de queixes rebudes els darrers dies per nombroses persones molestes pel cartell…», ni més ni menys, així és com comença el comunicat que el PSC local ha fet públic per demanar formalment a l'Ajuntament que el cartell en qüestió sigui retirat «de la via pública i de la resta de suports en què s'hagi fet servir».

Des del seu punt de vista, hi ha dos grans motius per retirar el cartell. El primer, perquè «és sexista, denigra la imatge de la dona, mostrant-la com un objecte sexual». I el segon, però no per això menys important, perquè «molts veïns i veïnes» s'han sentit «ofesos» perquè «fa servir un dels principals símbols del poble», com és la geganta Fàtima, «per ridiculitzar-lo».


La llegenda explica que la princesa musulmana Fàtima va arribar a Caldes per guarir-se d'una malaltia incurable. Allà es va enamorar d'en Busquets, un prohom de la vila. Quan Fàtima finalment es va poder curar, es va convertir al cristianisme per poder casar-se amb Busquets. Després de tot aquesta peripècia, que ara surti ensenyant els pits al cartell de Carnestoltes és una ofensa que «molts» veïns del poble no toleren. Per això, el PSC vol que també «es demanin disculpes per escrit a la colla de Geganters de Caldes d'Estrac», com a portadors de la figura ultratjada pel rei Carnestoltes.

Imatge del cartell de Reus

 

Participació