Salses fresques de Figuerola del Camp

per Ferran Plana i Enric Sabaté , 21 de desembre de 2013 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de desembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fruits S&P és una empresa familiar que va començar la seva activitat l’any 1994 en els baixos de la casa de la família Sans Planas per iniciativa d’en Jaume Sans. A diferencia d’altres empreses, van dirigir-se inicialment a les grans superfícies subministrant-los picades, caldos i pastanaga ratllada. Tot producte en fresc.
Els inicis no van ser fàcils; però, a mesura que a les llars catalanes han augmentat l’acceptació i la demanda de plats preparats, l’empresa ha crescut.


Van traslladar les instal·lacions a una petita nau del Pla de Santa Maria, que se’ls va quedar petita de seguida. Des de fa sis anys, tenen un obrador força destacable al polígon industrial de Figuerola del Camp i actualment a l’empresa ja hi treballen una vintena de persones.

Obrador al polígon industrial de Figuerola del Camp. Foto: FP i ES. 


Continuen elaborant tot el producte en fresc, de qualitat i curosament seleccionat. Aquesta qualitat té unes dates de caducitat limitades, però ens comenten que el producte fresc manté molt més les propietats; potser aquesta és una de les claus del seu èxit.

També han ampliat progressivament la gamma de productes, amb diferents tipus de salses, picades i cremes. Però d’un temps ençà ens comenten que el producte «estrella» és el gaspatxo. El reconeixement no els arriba només dels consumidors, sinó que també han guanyat concursos gastronòmics i de tast. Un altre producte que els funciona molt bé des de fa temps són les picades d’all i julivert.

Aquesta manera de treballar els obliga a ser àgils i tenir una gran flexibilitat tant per produir com per servir. Cada dia van a Mercabarna a servir i proveir-se. També se subministren de la pagesia local, en especial els fruits secs.

La comercialització la fan mitjançant distribuïdors i estan presents en algunes grans superfícies. A la nostra zona, distribueixen directament al petit comerç i també fan alguna acció comercial fora de Catalunya.

Un bon producte elaborat a l’Alt Camp.

 

Participació