El Parc de Nadal de Reus d'enguany fomentarà el civisme i la convivència

El Parc de Nadal estarà obert del 26 de desembre al 4 de gener | En aquesta edició s'ha creat una aplicació per a mòbils per conèixer les activitats i les entitats

per Redacció, 12 de desembre de 2013 a les 09:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de desembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Parc de Nadal de Reus tindrà enguany el civisme i la convivència com a fil conductor. Aquesta ha estat la proposta que l’organització ha traslladat a les entitats perquè desenvolupin les activitats en el marc d’un lleure actiu, participatiu i educatiu. El parc omplirà la totalitat de la superfície disponible del palau de fires i congressos. Seran més de 6.000 metres d’activitat, tant en els espais interiors com exteriors. La zona de l’auditori exterior funcionarà de manera independent i sota l’organització i la coordinació del Gremi d’Atraccions de Fira de Catalunya, que amb atraccions de gran format i tradicionals, complementarà l’oferta de lleure per a les famílies. Una altra novetat d’aquesta edició és que, a proposta del Consell Municipal d’Infants, el parc disposarà d’un taller d’alimentació saludable, que desenvoluparà la Fundació Casa Ametller.

Tot i la renovació temàtica i de continguts, és mantenen espais tradicionals i emblemàtics com l’espai central —la plaça Major del Parc—, amb la coordinadora d’Esplais i escoltes de Reus i les seves entitats; els esports, amb una notable presència d’entitats i modalitats; la gran ludoteca per als més petits, i el teatret del Parc, amb una variada programació de contacontes i petites exhibicions i espectacles. La companyia Els Picarols oferirà actuacions per destacar els valors del civisme amb un llenguatge teatral desenfadat i divertit.


El Mundial de Patinatge Reus 2014 amb el Parc de Nadal

El Mundial de Patinatge Reus 2014 disposarà d’una àmplia pista de patinatge artístic i de l’exposició fotogràfica de Rainero Corbelletti, que durant tot l’any ocuparà espais diversos espais municipals. L’espai del Mundial al Parc de Nadal servirà per presentar la mascota del Mundial, escollida entre les creacions dels alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona. Els xiquets i les xiquetes presents al parc podran proposar i votar el nom de la mascota de la competició que tindrà lloc durant la pròxima tardor a Reus.

S'ha ideat una aplicació, Smart Quiz, sobre el Parc de Nadal de Reus. Foto: ReusDiari.cat. 

El Parc de Nadal i les noves tecnologies


En el marc de les noves tecnologies destaca com a novetat l’aplicació per a mòbils Smart Quiz. Es tracta d’un joc per a telèfons intel·ligents que ajuda el visitant a conèixer les activitats i les entitats participants al Parc de Nadal en forma de gimcana. L’aplicació fomenta el civisme i dóna a conèixer aspectes desconeguts de la ciutat d’una manera amena i atractiva per als joves. Les activitats del joc Smart Quiz estan pensades perquè es puguin començar a dur a terme abans de l’arribada al parc i continuar-les un cop arribat. L’aplicació Smart Quiz té com objectiu el foment de les noves tecnologies, així com de la participació dels visitants i les seves famílies a les activitats que s’hi realitzen.

Roda de premsa de la presentació del Parc de Nadal de Reus Foto: ReusDiari.cat.

Horaris i preus

El Parc de Nadal de Reus 2013 obrirà les seves portes el divendres 27 de desembre i romandrà obert fins el dia 4 de gener; les mateixes dates i horaris de l’última edició. Es podrà visitar cada dia de 15 a 21.30 hores, exceptuant el 31 de desembre, que tancarà a les 20 hores, i l’1 de gener, que el parc romandrà tancat. Pel que fa als preus, el Parc mantindrà els preus de les entrades dels anys anteriors: 5 euros l’entrada diària, a més de les opcions de bonus 5 (22 euros), el bonus 10 (40 euros) i descomptes per famílies nombroses i monoparentals, grups, persones amb minusvalidesa i Carnet Jove.

 

Participació