Colors de tardor

per Màrius Domingo, 12 d'octubre de 2013 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'octubre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les postes de sol solen ser expectaculars a la tardor. Foto: Màrius Domingo.

Sovint, els naturalistes ens passem tot el temps fixant-nos en els innombrables detalls que ens ofereix la Natura. Hi ha infinites coses. Algunes de molt petites, que atrauen la nostra atenció i ens fan gastar Mp de les nostres càmeres i cercar informació a guies i altres llibres.


Les fulles caigudes, un tòpic. Foto: Màrius Domingo.

Però de vegades no cal fixar-se en detalls, el tot és l’important. Sí, parlem dels paisatges.


Els aurons i les blades, esclat de roig. Foto: Màrius Domingo.

La tardor sol ser l’estació més preuada per capturar paisatges, i quan parlem de capturar, òbviament, ens referim a fotografiar. La simple observació, fàcil i agraïda, no exigeix explicacions ni tècnica.


Més colors, més fulles. Foto: Màrius Domingo.

Sortiu al camp, utilitzeu totes les òptiques possibles, des dels angulars extrems, que ens oferiran espais de gran amplitud i plens de matisos, fins als teleobjectius, fins i tot els més grans, que ens serviran per a copsar una porció de terra i donar-li una aparença totalment pictòrica en desfer totalment la perspectiva i la profunditat.
Escolliu les millors hores, que són les primeres i les darreres del dia, i descobriu filtres càlids, degradats neutres i sobretot, sobretot, el polaritzador, un filtre màgic que amb pocs diners millorarà en molt els vostres resultats.

L'important no és l'objecte, és la llum mateixa. Foto: Màrius Domingo. 

Feu-vos amb un bon trespeus, serveix molt més del que sembla, ja que, a més a més de permetre fer fotos amb molta menys llum, ens obliga a triar millor l’enquadrament i a meditar més cada foto.

La tardor, amb tots els seus colors, us espera.


Per a més informació

Ca la Gallineta, el blog de Màrius Domingo

 

Participació