S'obre el termini per participar al Premi de Relats i el de Fotografia

Aquests dos certàmens tenen per objectiu promoure la creativitat entorn de la temàtica d'igualtat entre dones i homes

per Redacció, 27 de setembre de 2013 a les 10:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dilluns passat, 23 de setembre, es va obrir el termini per participar al Premi de Relats Antònia Abelló Filella i al Premi de Fotografia Montserrat Vidal i Barraquer, que enguany arriben a la setena i la segona edició, respectivament. Aquests dos certàmens tenen per objectiu promoure la creativitat entorn de la temàtica d’igualtat entre dones i homes, tal com recull el Pla de polítiques de gènere de la Regidoria de Participació i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus. Per poder-hi participar, s’han de fer arribar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, per un cantó, els relats abans de la una del migdia del dia 10 d’octubre i, per l’altre, les fotografies abans de la una del migdia del dia 31 d’octubre. Podeu consultar les bases del concurs clicant en aquest enllaç.

VII Premi de Relats Antònia Abelló Filella


Antonia Abelló Filella va ser una dona culta i il·lustrada del segle passat. Entre el 1930 i el 1936 va col·laborar assíduament al diari Foment de Reus, on a vegades signà els articles amb pseudònims com Colombina, Pepeta Roig i Sònia. També va escriure a la revista Estudis, al setmanari Abril, a La Jornada de Lleida, a La Dona Catalana de Barcelona i a Barum de la Selva del Camp.

A aquest premi només hi poden optar dones i s’ha de presentar únicament un treball per autora. El relat presentat, de temàtica lliure, ha de ser inèdit, escrit en català, ha de tenir una extensió mínima de 4.000 caràcters i màxima de 6.000 caràcters i que no hagi estat premiat en cap altre concurs.

II Premi de Fotografia Montserrat Vidal i Barraquer

Aquesta edició és la primera vegada que porta el nom de Montserrat Vidal-Barraquer i Flaqué. Un nom que es vol mantenir en el futur i que ret homenatge a una fotògrafa del segle passat que tenia predilecció per treballar temes d’aire costumista, com ara les feines de la mar o les festes populars. A mitjan anys cinquanta es va fer sòcia de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya i va esdevenir una de les primeres dones que en va formar part. Va continuar fent fotos fins als noranta anys. La seva col·lecció de negatius arriba a uns divuit mil.


El tema de les fotografies ha de ser la conciliació de la vida personal, familiar i professional i es poden presentar un màxim de 3 fotografies per persona participant. Aquests treballs s’exposaran a la sala dels Antics rentadors del Casal de les Dones. El primer premi d’aquest certamen és una tauleta electrònica, i el segon, un llibre electrònic.

 

Arxivat a:
Societat, premis
Participació