Una vintena de joves ballarins concursaran al VI Premi de Dansa Roseta Mauri

El ballarí Ángel Corella presidirà el jurat, i Lucía Lacarra, una de les principals figures del ballet clàssic, actuarà a la gala final

per Redacció , 27 de febrer de 2013 a les 10:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de febrer de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El ballarí Ángel Corella i Ferran Madico, director general de la Fundació i del Consorci del Teatre Fortuny, amb la figura de la ballarina reusenca Roseta Mauri de fons Foto: Reus Diari

Una vintena de joves promeses de la dansa es reuniran del 12 al 16 de març a Reus per competir en la 6a edició del premi internacional Roseta Mauri. Fins ara s’hi han inscrit una vintena de nois i noies —em l’anterior edició se n’hi van presentar més de trenta. La participació de joves internacionals ha anat davallant per la crisi. Les empreses del territori, però, continuen apostant fort i fent possible aquest certamen biennal convocat per la Fundació Teatre Fortuny de Reus. El jurat, com fa dos anys, tornarà a estar presidit pel ballarí Ángel Corella. Un dels plats forts del concurs és la gala final, el 16 de març, en la qual hi actuarà la ballarina principal del Ballet de l’Òpera de Munic, Lucía Lacarra.

 
A l’expectativa que arribi dijous, últim dia per a la inscripció, vint joves ballarins d’entre 16 a 21 anys ja s’han apuntat al concurs. Són joves promeses que busquen fer-se un nom en el panorama del ballet internacional. La immensa majoria són de l’estat espanyol. La crisi, i també el fet que cada alumne s’ha de sufragar les despeses d’inscripció i estada, ha fet minvar, edició rere edició, la participació d’alumnat internacional. L’ajut econòmic de les institucions i sobretot les empreses fa viable la convocatòria d’aquesta competició, la qual, a part d’importants premis en metàl·lic —6.000 euros el primer premi; 2.000, el segon, i 1.000, el tercer—, ofereix una beca d’estudis de la Royal Academy of Dance de Londres, una del Ballet Reial Danès i dues beques de l’Escola Internacional de Dansa Ángel Corella.

 
L’edició d’enguany d’aquest premi, que porta el nom de la reconeguda ballarina reusenca, s’ha presentat aquest dimarts al migdia en un acte en què han participat el vicepresident de la Fundació Teatre Fortuny, Josep Vila, i el president del jurat, Ángel Corella, exballarí principal de l’American Dance Theatre i director del Barcelona Ballet. Tots dos han trencat una llança a favor del ballet clàssic. «La dansa moderna és important, però la clàssica és fonamental i la que mou més públic, i cal mantenir el premi tot i haver-se criticat per tendir massa al classicisme», ha declarat Vila. «He tingut la gran sort d’haver estat en diferents competicions arreu del món i en pocs llocs he sentit aquest amor pel premi i pels joves participants», ha declarat Corella,el qual ha destacat l’alt nivell dels ballarins d’enguany.

 
Les eliminatòries del concurs començaran el dia 13 de març al matí. A la tarda es faran les semifinals a l’escenari del Teatre Fortuny, en una sessió oberta al públic. L’endemà, 14 de març, hi haurà la final a l’escenari del teatre, que també serà oberta al públic. Quan s’acabin les actuacions, el jurat donarà a conèixer el seu veredicte. Un dels al·licients d’aquesta sisena edició es reserva per a la gala final, en què actuen els concursants guanyadors i figures de la dansa de renom internacional, enguany amb Lucía Lacarra, una de les ballarines més admirades del panorama mundial de la dansa. «La dansa clàssica ha de deixar de ser puntual en la programació i esdevenir quelcom normalitzat», ha conclòs el director general de la fundació i consorci del Teatre Fortuny, Ferran Madico.

 

Arxivat a:
Cultura, dansa
Participació