XXII Festa d’Inici de la Campanya de la Patata de Prades

per NacióReus, 10 de setembre de 2013 a les 12:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Aquest pròxim diumenge, 15 de setembre, la Vila Vermella acull la 22a edició de la Festa d’Inici de la Campanya de la Patata de Prades. La festa començarà amb un esmorzar popular a la plaça Major. A mig matí, es celebrarà el ja tradicional Concurs de Truites i Guisats elaborats amb la patata de Prades, que enguany arriba a també a la 22a edició. A més, s’exposaran els diversos estris i eines utilitzades en el conreu d’aquest tubercle, tant conegut per les seves qualitats culinàries.




La Patata de Prades, un producte amb indicació geogràfica protegida

És pels volts de Sant Jordi quan es sembra la patata de Prades, un producte que creix en unes condicions edafològiques, d’altitud i climàtiques com les que ofereixen pobles com Prades, la Febró, Capafonts i Arbolí. Les Patates de Prades, de la varietat kennebec, són un producte amb indicació geogràfica protegida (IGP) i de qualitat superior que es cultiva a la Muntanyes de Prades. Tenen una producció no gaire extensa, però sí de gran qualitat: carn blanca de textura consistent, de gust dolç i d’uns 40-80 mm de calibre. Les Patates de Prades es comercialitzen en bosses de paper transpirables de 2 i 5 kg amb l’etiqueta en què hi figuri la llegenda «Patates de Prades. Indicació Geogràfica Protegida», amb el logotip de la IPG.


Actes de la XXII Festa d’Inici de la Campanya de la Patata

Diumenge 15 de setembre


Esmorzar popular amb patates de Prades al forn, arengada amb raïm moscatell, llonganissa de Prades i vi de la Cooperativa del Masroig
09.30 h, a la plaça Major.

XVIII Exposició de Productes amb Denominació d’Origen i mostra d’artesania i d’estris antics dels camp
Després de l’esmorzar.

Missa solemne
13.00 h, a l’església de Santa Maria.

Lliurament de premis als guanyadors del XXII Concurs de Truites i Guisats
13.45 h.
BASES: Els participants podran recollir els ingredients a la sala d’actes de l’ajuntament el dissabte 14 de setembre de 19 h a 20 h. El 15 de setembre, entre les 11 h i les 12 h, s’hauran de portar les truites i els guisats a la sala d’actes de l’ajuntament. S’obsequiarà totes persones participants.
PREMIS: pel que fa a truites, a la més bona, a la més artística i a la més grossa; pel que fa a guisats, al més bo i al més ben presentat.

Degustació de truites i guisats per a tots els assistents
14.15 h.


Organitzen i patrocinen: Ajuntament de Prades i Agrícola de Prades.
Col·laboren: Unió Cooperativa Alimentària, Celler El Masroig, Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya i Fons europeu agrícola de desenvolupament rural de la Unió Europea.
 

 

Arxivat a:
Fires i festes, festa
Participació