Festa de la Mare de Déu de l’Abellera i Premis Vila de Prades i Torrell de Reus

per Redacció, 6 de setembre de 2013 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de setembre de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Aquest cap de setmana la vila de Prades celebra, un any més, la Festa de la Mare de Déu de l’Abellera, amb motiu del dia de les marededéus trobades, que és el 8 de setembre. La Mare de Déu de l’Abellera és la patrona dels apicultors de Catalunya.


Segons conta la llegenda, un pastor va veure un eixam d’abelles i s’hi va acostar per recollir-ne la mel. Allí, però, es va trobar la imatge de la Verge. El pastor se la va endur per ensenyar-la al poble i quan ho va voler fer, es va trobar que no hi era. L’endemà es va tornar a repetir aquest fet, i llavors el pastor ho va comentar al capellà i es va decidir bastir-hi un capella. L’edifici de l’ermita de la Mare de Déu de l’Abellera data del segle XVI, i és situada en una timbera de 1.020 metres i aprofita una cova que havia servit d’aixopluc. Cap al 1484 hi va viure fra Bernat Boïl, el primer vicari apostòlic a les Índies Occidentals i que, com a tal, va acompanyar Cristòfol Colom en el seu segon viatge a Amèrica. A l’entorn de l’ermita, que es troba situada a dos quilòmetres de Prades, hi ha una àrea recreativa que disposa d’aigua i altres serveis.

A més, el mateix dissabte, a la tarda, com cada any, l’Ajuntament de Prades organitza els Premis de Narrativa Torrell de Reus i de Poesia Vila de Prades. Aquests premis dividits en tres categories: XIV Premi de Narrativa Torrell de Reus per a adults, XXVI Premi de Narrativa Torrell de Reus per a infants i XII Premi de Poesia Vila de Prades.Actes de la Festa de la Mare de Déu de l’Abellera i lliurament dels Premis de Narrativa Torrell de Reus i de Poesia Vila de Prades

Dissabte 7 de setembre


Festa de la Mare de Déu de l’Abellera, ofrena floral i missa
12.00 h, a l’ermita de la Mare de Déu de l’Abellera.

Lliurament dels premis Vila de Prades i Torrell de Reus
17.00 h, a l’església de Santa Maria.


Diumenge 8 de setembre

Concert de Tirabol
19.00 h, a l’església de Santa Maria.


Dimecres 11 de setembre, diada nacional de Catalunya

Excursió per les Muntanyes de Prades i esmorzar popular
09.00 h. (Cal apuntar-se a l’Oficina de Turisme.)

En arribar, audició de Prades Cor
12.00 h aprox., a l’església de Santa Maria.
 

 

Arxivat a:
Fires i festes, fires
Participació