Tapet 3D

per Margarida Paredes, 27 d'agost de 2013 a les 00:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'agost de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Teniu algun tapet de ganxet de la padrina i no sabeu què fer-ne? Llençar-lo és lleig, i deixar-lo rebregat pel calaix dels mitjons tampoc no és gaire elegant…

El cert és que hi ha mil i una possibilitats per donar-li una nova vida. Ja us les aniré mostrant; de moment aquí en teniu una de ben pràctica: el tapet 3D!


Res més senzill. Necessitareu: un tapet (o uns quants si és que en voleu fer un joc), cola blanca, aigua i motlles per donar-li forma (globus, bols…).
 


Feu una mescla a parts iguals d'aigua i cola blanca. L'àvia m'ha explicat que, quan ella era jove i havia d'emmidonar els tapets perquè endurissin, com que no tenia diners per comprar el midó, feia una barreja d'aigua i Maizena o bé aigua i sucre. Així que, si no teniu cola blanca a casa, ja veieu que hi ha altres opcions.
Submergiu-hi el tapet fins que quedi ben impregnat……i, sense escórrer- lo gaire, col·loqueu-lo sobre el motlle. Ajudeu-vos amb un pinzell per tal que s'hi adhereixi millor.Deixeu-ho assecar unes hores. Si voleu endurir-ho una mica més, podeu ruixar-hi Toke o bé laca dels cabells.
 


Desemmotlleu amb compte. És normal que es desfiguri una mica, però se soluciona tornant a col·locar el tapet damunt del motlle per recordar-li la forma.De totes maneres, si folreu el motlle amb paper film abans de posar-hi el tapet moll de cola, us estalviareu aquest moment d'alta tensió! Jo no ho he fet i, sincerament, he patit una mica.I apa, ja tenim uns tapets 3D moníssims. Els omplim? 
M'he quedat amb les ganes de pintar el bol blanc amb un aerosol rosa fúcsia que roda per casa tal com fa Veronique Damar del blog Maillo. Estic enamorada dels seus globus de colorins!En podeu veure més a la carpeta de Pinterest d'Agulles de ganxo: «Tapets».
Recordeu que si feu alguna de les manualitats que us proposo no dubteu a enviar-me'n una foto. M'encantarà veure-la i a més a més la penjaré a la carpeta que he creat a Pinterest: «Lectors de l'Agulles de ganxo». De moment ja n'hi ha una!

 

Arxivat a:
Agulles de ganxo, ganxet
Participació