xarxa ferroviària

Ajuntaments, Generalitat i Foment s'asseuen per parlar de millores ferroviàries pel territori

En la visita a Madrid s'ha acordat constituir una comissió tècnica per desenvolupar les infraestructures ferroviàries al Camp de Tarragona

per Redacció , 9 d'abril de 2019 a les 21:22 |
Reunió celebrada a Madrid per reclamar millores ferroviàries pel Camp de Tarragona. | Aj. de Tarragona
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El viatge a Madrid ha servit per a constituir una comissió tècnica per desenvolupar les infraestructures ferroviàries al Camp de Tarragona. Aquest és l'acord que han esgarrapat els alcaldes de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros; el de Reus, Carles Pellicer; l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el de Salou, Pere Granados i la regidora d'Urbanisme de Vila-seca, Manuela Moya, en el seu desplaçament fins a la capital espanyola. Aquesta comissió tècnica estarà formada per aquests ajuntaments, la Generalitat i el Ministeri de Foment.

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, també ha estat present a la reunió, juntament amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Pedro Saura, per arribar al Ministeri de Foment les propostes de millora ferroviària acordades entre els cinc principals ajuntaments del Camp de Tarragona amb la Generalitat de Catalunya.


La reunió d'avui és la primera que se celebra al màxim nivell entre representants de diferents administracions i amb un document consensuat per totes les parts, que aborda les necessitats del territori, tenint en compte les infraestructures en funcionament i, també aquelles a desenvolupar en els propers anys.

De la reunió de treball n'han sortit tres acords concrets. El Ministeri assumeix l'acord estratègic per a l'impuls de les infraestructures ferroviàries del Camp i es treballaran tots els projectes inclosos amb unitat d'acció. També es constituirà una comissió tècnica de treball conjunta per tal d'analitzar i avançar en els estudis i treballs sobre les propostes presentades i alhora, es constituirà una comissió política per tal de fer seguiment dels treballs tècnics i vetllar pel compliment del document d'acord presentat.


En les pròximes setmanes, les diferents administracions nomenaran els representants de les comissions per tal de començar a treballar al més aviat possible en el full de ruta conjunt.

 

Participació