esports

El TAD fa costat a LaLiga i manté l'expulsió del Reus del futbol professional

Ha denegat la suspensió cautelar de la sanció al club del Baix Camp

per Redacció, 1 de febrer de 2019 a les 18:21 |
Els nous propietaris del CF Reus Deportiu, en una imatge d'arxiu | CF Reus Deportiu
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El CF Reus Deportiu ja coneix la resposta del TAD (Tribunal Administratiu de l'Esport, per les seves sigles en català) sobre la decisió del jutge de Disciplina Social, que va acordar l'expulsió temporal de 3 anys de la competició professional i li imposava una multa accessòria de 250.000 euros per l'incompliment dels deures adquirits amb els seus futbolistes.

El club del Baix Camp ha informat a través d'un comunicat que dimecres passat, el CF Reus i el bufet d'advocats Cuatrecasas van presentar al TAD) l'apel·lació de la sanció i també la petició de la suspensió cautelar d'aquesta. Avui el tribunal ha denegat la suspensió cautelar.


El club lamenta aquesta decisió i assegura que "mitjançant l'apel·lació presentada dimecres passat, continuarà treballant per preservar els seus drets i revertir aquesta injusta sanció que perjudica greument el futur de l'entitat".

La resolució​ és clara 


El jutge de Disciplina Social considera que en la documentació que consta en l'expedient ha quedat indubtablement acreditat l'incompliment del Reus dels deures o compromisos adquirits amb els seus jugadors, "amb la gravíssima conseqüència addicional que sis d'ells han tingut d'abandonar el club".

A banda, el mateix jutge considera que la venda del Reus a US Real State Investment no salva el club, ja que "el sanejament -presumpte o real, total o parcial, creïble o no- d'una entitat després d'haver realitzat el fet infractor i haver-se beneficiat d'ell no pot tenir efectes enervadors de la sanció".


La conseqüència "necessària i automàtica" segons l'organisme, és la sanció d'expulsió de la competició professional. Aquesta expulsió es fixa com a temporal -i no definitiva-, i no en el seu grau màxim, com proposa l'instructor que demanava 5 anys, sinó en el mínim, que és de 3 anys. Tanmateix, també se li imposa al club de la capital del Baix Camp una multa econòmica de 250.000 euros.

LaLiga informa que el CF Reus Deportiu pot interposar recurs davant del Tribunal Administratiu de l'Esport en el termini de quinze dies hàbils, a comptar de l'endemà de la notificació.

 

Participació