territori

​Inauguren la depuradora de les Borges del Camp després de 10 anys d'obres

S'ha fet una inversió de 2,5 milions

per Redacció , 25 de gener de 2019 a les 13:42 |
Damià Calvet ha inaugurat la depuradora de les Borges del Camp | Territori
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La depuradora de les Borges del Camp (Baix Camp) està en marxa, deu anys després d'iniciar-se les obres. Es va començar a construir l'any 2008 i ha suposat un cost de 2,5 milions d'euros. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat per la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Jordi Agustí, i l’alcalde de les Borges i president del Consell Comarcal, Joaquim Calatayud, han inaugurat aquest divendres la instal·lació. És una depuradora biològica amb aireació prolongada amb capacitat per tractar 904,5 m3/dia, que pot donar servei a una població de 2.080 habitants, segons s'informa des del departament. També s’ha construït una xarxa de col·lectors de 1.800 metres de longitud.

Calvet ha fet una visita institucional a l'Ajuntament i ha signat el llibre d’honor abans de desplaçar-se fins a la depuradora, que se situa al marge esquerre de la riera d’Alforja, a la carretera en direcció a Riudoms.


Un cop a la depuradora, les autoritats han visitat la instal·lació i posteriorment s'han fet els parlaments. L'alcalde ha fet esment dels entrebancs sorgits en el camí fins arribar a la inauguració -cal recordar la denúncia per delicte ecològic que va portar el batlle a judici, del qual finalment va quedar absolt.

Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha destacat la importància d’aquesta obra, que permetrà, per una banda, recollir i tractar les aigües residuals generades en el municipi i, per l’altra, evitar els abocaments i millorar l’estat ambiental. 


La construcció d’una nova depuradora va en la línia dels objectius del Govern en matèria de política hidrològica “desenvolupant els treballs per garantir el sanejament pendent al país, que és d’un 2,9%, i, alhora, modernitzar i millorar les instal·lacions ja actives”, ha dit Calvet.

Un 97% de població sanejada


Amb la posada en servei de la depuradora de les Borges del Camp ja són 18 les plantes actives a la comarca del Baix Camp, les quals garanteixen el sanejament del 97% de la població de la comarca.

Les depuradores en servei són a l’Aleixar, Alforja, les Borges del Camp, Botarell, Cambrils, l’Hospitalet de l’Infant, Montbrió, Mont-roig -a àrea costanera, al poble i a Rifà-, Prades, Reus, Riudecanyes, Riudecols, Riudoms, la Selva del Camp, Vandellòs i Vilaplana.

A nivell de tot Catalunya són 517 les depuradores actives, que garanteixen el sanejament del 97,1% de tota la població.

 

Participació