economia

Protegir la qualitat de l’aire, un dels compromisos del Pla de Sostenibilitat de Repsol

També vol minimitzar l’impacte de l’activitat industrial a l’entorn i millorar la comunicació amb la societat

per Redacció, 27 de maig de 2018 a les 21:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de maig de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Josep Francesc Font, va presentar aquest dijous a la Casa Miret, el nou Pla de Sostenibilitat de la companyia. El model incorpora consideracions ètiques, mediambientals i socials en la presa de decisions, partint del diàleg amb els grups d'interès, segons va explicar el directiu. Un exercici que es repeteix cada any i que genera iniciatives que donen resposta a les preocupacions d'aquests grups d'interès.

El nou Pla de Sostenibilitat 2018 recull els compromisos del Complex Industrial a través de 21 accions que responen a les expectatives identificades entre els grups d'interès de la companyia, i s'emmarquen en els 6 eixos del Model de Sostenibilitat de Repsol.


Del Pla de Tarragona, tres accions s'inscriuen en l'eix d'Ètica i transparència, cinc en el de Persones, cinc més en el d'Operació Segura, sis en el de Medi Ambient i dues, en l'eix de Canvi Climàtic. Entre els principals objectius que persegueixen aquestes accions està el de fomentar la comunicació activa amb la societat i minimitzar l'impacte de l'activitat industrial a l'entorn.

Protegir la biodiversitat de l'entorn, protegir la qualitat de l'aire i Assolir la reducció de les tones de CO2 equivalent previstes en el programa (2014-2020) són tres dels grans objectius de la companyia.


Assolits els compromisos del Pla de Sostenibilitat de 2017

Repsol treu pit després d'haver aconseguit assolir els compromisos fixats per al 2017. Es tracta de 20 accions proposades al Pla de Sostenibilitat. D'aquestes accions, 18 ja s'han complert i donat per tancades, les dues restants encara estan en curs, pel llarg desenvolupament que suposen.


En referència a l'eix de les persones, s'ha promogut la col·laboració amb proveïdors i contractistes locals pel subministrament de serveis a desenvolupar al Complex. S'han realitzat diverses col·laboracions amb programes culturals dels ajuntaments de l'entorn, on s'han invertit 210.000 €, i s'ha col·laborat també amb 114 associacions culturals, socials, esportives i educatives, amb una inversió total de 703.000 €.

 

Participació