xarxa ferroviària

La UGT, en contra de desmantellar les vies que connecten Salou i l'Hospitalet de l'Infant

El sindicat apunta que portar-ho a terme serà un error històric per Tarragona

per Redacció , 12 d'abril de 2018 a les 11:55 |
La via que passa per Miami Platja, a Mont-roig del Camp | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El sindicat ferroviari d'UGT a Tarragona i les Seccions sindicals d'ADIF i RENFE estan totalment en contra del desmantellament de la línia ferroviària que uneix els municipis de Salou i Vandellòs- L'Hospitalet de l'Infant, passant per Cambrils i Mont-roig del Camp.

El sindicat ha presentat un document, que ja s'ha fet arribar totes les administracions i organismes afectats, a través del qual mostren el seu posicionament davant la decisió de Foment -contemplada l'informe d'impacte ambiental del Corredor Mediterrani- de desmantellar les vies i també possibles solucions.


En el text es proposa la creació d'una taula de treball conjunt per a debatre la "Continuïtat de l'explotació de l'actual línia del ferrocarril al seu pas pels municipis de Salou-Cambrils-Mont-roig-L'Hospitalet de L'Infant, mitjançant un Tren-Tram". I alhora, debatre sobre la seva integració urbanística mitjançant l'atenuació o l'eliminació de barreres arquitectòniques d'aquesta, així com, que s'ampliï l'actual xarxa de rodalies al Camp de Tarragona.

Els sindicalistes posen de manifest que la proposta de reutilització de l'actual línia de ferrocarril en els termes que proposen "ens brinda una oportunitat única i històrica a la demarcació per crear una verdadera xarxa de rodalies al servei de la ciutadania podent ampliar fins als municipis de Montblanc i Valls que vertebri i dinamitzi el territori".

A banda, des del sindicat indiquen que han sol·licitat empara al Síndic de Greuges de Catalunya i a la Unió Europea per poder paralitzar-ne el desmantellament, sense descartar les accions legals que es poguessin dur a terme.

La UGT també afirma que el projecte serà un error històric per Tarragona, ja que ara mateix no existeix un projecte alternatiu real que garanteixi la mobilitat de la gent i la vertebració dels municipis del Camp de Tarragona.


Els alcaldes fan un front comú per al desmantellament

Els alcaldes de Mont-roig del Camp, Salou, Cambrils i Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant han fet un front comú per exigir a l'Estat que desmantelli les vies ferroviàries quan entri en funcionament la variant del Corredor Mediterrani, prevista per aquest any.

Els batlles estan d'acord amb un projecte de transport públic que connecti els municipis, com podria ser el Tren Tram -que no està ni redactat-, però apunten que com que no està ni previst, el que no poden permetre és que les vies quedin abandonades, que segueixin dividint els pobles i que es converteixin en "caus de brutícia.

 

Participació