referèndum

El jutge arxiva la causa contra el jove de Reus investigat per replicar la web del referèndum

El magistrat considera que en la investigació no apareix suficientment justificada la perpetració del fet denunciat

per Jonathan Oca, Reus, 12 d'abril de 2018 a les 09:42 |
El jove investigat per replicar la web i el seu advocat, Lluís Gibet a la sortida dels jutjats el passat 30 de gener | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El jutjat de Reus ha decidit arxivar la causa contra un jove, veí de la capital de Baix Camp, per presumptament haver replicat la web del referèndum. Aquest matí, ha estat notificada la decisió del magistrat al col·lectiu Advocats Voluntaris.

Segons la interlocutòria, en la part dispositiva, el jutge ordena el "sobreseïment provisional de les actuacions respecte a (l'investigat) i conseqüent arxiu, en no aparèixer suficientment justificada la perpetració del fet denunciat".


Es va negar a declarar davant el jutge

El 30 de gener, el jove de 30 anys va estar citat a declarar als jutjats de Reus acusat d'haver duplicat el web del referèndum de l'1 d'octubre. En aquella ocasió, es va acollir al dret de no fer-ho. A la sortida dels jutjats, el seu advocat, Lluís Gibert, va afirmar que havien considerat que "no era el moment de fer-ho", ja que se l'investigava per un delicte de desobediència, del qual "no hi ha cap element de la tipologia penal que se li pugui atribuir i haurem d'esperar a veure com evoluciona la instrucció".

Tampoc va declarar davant la policia espanyola

El reusenc i un altre jove de Tarragona es van acollir al dret de no declarar el passat 25 de setembre a la comissaria de la policia espanyola a Tarragona. Els dos investigats van estar citats per haver, suposadament, replicat les webs que promocionava el referèndum. L'advocat dels dos nois -de Reus i Tarragona-, Carles Perdiguero, va recriminar a la policia que els citessin sense conèixer en qualitat de què compareixien, si com a investigats o com a testimonis, ja que "això suposa comparèixer amb la presència d'un advocat i no està a expenses d'un buit legal que no hauria d'existir". Finalment, però, segons el lletrat, van comparèixer en qüestió d'investigats per un delicte de desobediència.

 

Participació