política

La Diputació aprova una modificació de crèdit de 8 MEUR per impulsar nous projectes i serveis durant el 2018

En destaquen els diferents projectes per a la millora energètica als municipis, o la creació d'un centre permanent de formació de la Diputació a Reus

per Redacció, 6 d'abril de 2018 a les 21:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Diputació de Tarragona Foto: Diputació de Tarragona


El ple ordinari de la Diputació de Tarragona ha aprovat una modificació de crèdit per import de 8 milions d'euros per impulsar nous serveis i infraestructures al llarg d'aquest any 2018. Les diferents inversions, procedents de la liquidació dels pressupostos de l'any anterior, incidiran en aspectes de caràcter medi ambiental, social, de serveis i d'infraestructures arreu del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre.


D'entre totes, en destaquen els ajuts als ajuntaments en matèria d'eficiència energètica PAES (400.000 euros), les partides per a obres a les xarxes municipals de calefacció amb biomassa (978.345,70 euros), o la reconversió de l'antic edifici de l'Escola d'Art de la Diputació a Reus, situat al passeig de la Boca de la Mina, per destinar-lo a centre de formació permanent de la Diputació (1,2 milions d'euros).

Pel que fa a l'apartat cultural, cal ressaltar les inversions per a la museïtzació de l'espai dedicat a Julio Antonio a Móra d'Ebre (100.000 euros), per a Reus Capital de la Música (150.000 euros), per a la capitalitat catalana de la sardana de Montblanc (30.000 euros), per a la reparació de l'orgue de la Catedral de Tarragona (30.000 euros), per a la rehabilitació de l'antiga rectoria del santuari de Sant Magí de la Brufaganya (35.000 euros) o per a la senyalització Territori Jujol dels municipis amb obres de l'arquitecte tarragoní (30.000 euros).

Així mateix, hi ha partides per a millores de carreteres (accés a la Riera de Gaià, travessera de Vallmoll, o l'enllaç Sant Carles de la Ràpita-Amposta), si bé el gruix de les actuacions a la xarxa viària es durà a terme amb la inversió prevista en una següent modificació de crèdit, al juliol. En conjunt, i en base a les diverses modificacions de crèdit, la Diputació de Tarragona haurà destinat enguany 21 milios d'euros més al pressupost de 2018, que era de 147,4 milios d'euros.

 

Participació