salut

CCOO critica a la direcció de l'Hospital Sant Joan de Reus per la gestió del brot de sarna

​El sindicat considera que l'actuació dels responsables del centre hauria endarrerit el l'aplicació dels tractaments i afavorit la propagació del contagi entre els treballadors

per Redacció , 24 de gener de 2018 a les 22:23 |
L'Hospital Sant Joan de Reus | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
CCOO ha criticat la manca de "diligència" en la gestió del brot de sarna detectat a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus –que afecta ja 36 treballadors- per part de la direcció del centre. 

Segons ha denunciat el sindicat en un comunicat, malgrat que l'episodi es va iniciar el passat 11 de gener, quan diversos treballadors del servei d'urgències es van dirigir al Comitè de Salut Laboral per informar sobre un possible brot de sarna i demanant que s'habilitessin les mesures adequades, no hauria estat fins el dia 17 de gener quan es va informar sobre el diagnòstic definitiu i es van iniciar els tractaments pertinents. "A partir d'aquí, l'empresa es posa en contacte amb el Departament de Salut a Tarragona per donar a conèixer els casos i per tal que els facilitin un protocol d'actuació", asseguren. Tot això, hauria retarda l'inici dels tractaments i afavorit el contagi posterior.


Fins aquell moment, però, retreuen que la direcció no només no els havia informat, sinó que no es va posar en tractament als 10 professionals inicialment afectats, "incidint només en la simptomatologia i no en l'eradicació del paràsit". "Considerem, igual que el Comitè de Salut Laboral, que l'empresa no ha actuat amb la diligència deguda, atès que al no tenir el circuit definit i no haver executat el mateix en conseqüència, no només ha endarrerit el diagnòstic i el tractament sinó que ha propiciat la propagació del contagi", sostenen. Addicionalment, CCOO denuncia que no s'ha facilitat el tractament perquè l'escassetat d'unitats va fer que s'esgotessin de seguida.

 

Arxivat a:
General, Reus, sarna, Salut
Participació