salut

Els casos de sarna a l'Hospital Sant Joan de Reus s'eleven fins a 22

No es descarten que puguin aparèixer més casos de persones afectades durant els pròxims dies

per Jonathan Oca , Reus, 18 de gener de 2018 a les 20:01 |
Interior de l'Hospital Sant Joan de Reus | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El brot de sarna detectat a l'Hospital Sant Joan de Reus ja ha afectat 22 treballadors del centre sanitari. Els afectats són professionals del servei d'infermeria i de portalliteres d'Urgències.

El director de l'hospital, Òscar Ros, ha afirmat que els treballadors han estat atesos i ja han rebut el tractament per la Unitat de Vigilància de la Salut del mateix centre mèdic. El doctor ha destacat que a hores d'ara es desconeixen més casos però no es descarta que en puguin aparèixer de nous, ja que la sarna té un període d'incubació de 3 a 6 setmanes.


El primer cas, segons Ros, es va detectar el 12 de gener. En aquell moment es va considerar "una cosa espontània, un cas anecdòtic". Sis dies més tard, ja es parla de brot.

Pel que fa als pacients de l'hospital, Ros afirma que no tenen coneixement que ho hagi cap persona afectada. Així i tot, Ros apunta que "aquests brots no solen afectar més de quatre o cinc persones" i en aquesta ocasió "ha tingut una magnitud fora de l'habitual".


El mateix director ha volgut enviar un missatge tranquil·litzador dient que un cop es rep el tractament tòpic, el portador deixa de transmetre el paràsit i deixa de ser contagiós. Ara bé, així i tot, ha apuntat que s'han intensificat les mesures higièniques per intentar eliminar el possible focus de la "infestació", si ha estat en el mateix servei d'urgències. Ros ha comparat la gravetat del brot amb un cas de "polls en una escola".

La sarna és una malaltia produïda per un paràsit que no implica gravetat i que compta amb un tractament eficaç i d'acció immediata. "No és una infecció, és una infestació", ha reiterat Ros. La diferència entre aquests conceptes és que el primer és produïda per un bacteri o un virus i el segon per un paràsit.


El director ha destacat que no ha estat necessari tancar el servei d'Urgències ni emprendre cap mesura extraordinària. Tampoc hi ha hagut cap baixa de cap treballador, ja que el tractament és molt efectiu i la malaltia és "poc contagiosa".

Conrad Casas, subdirector provincial de Salut Pública a Tarragona, ha afirmat que s'han activat els protocols de vigilància i d'investigació per determinar l'origen del brot.

 

Participació