economia

Es ven a Tarragona el primer pis pagat amb bitcoins de tot l'estat espanyol i ja està en marxa el segon

L'operació immobiliària es va fer efectiva a finals de l'any passat | Ara hi ha un pis a la venda per 450.000 euros ubicat a l'avinguda de Roma

per Jonathan Oca, Tarragona , 10 de gener de 2018 a les 13:25 |
El segon pis a la venda està ubicat a l'avinguda de Roma, a Tarragona | Google Maps
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La primera operació immobiliària efectuada amb bitcoins de tot l'estat espanyol s'ha produït a Tarragona. La immobiliària Mr. Piso, encarregada de la gestió, afirma que un propietari va posar a la venda el seu habitatge amb la condició que l'operació s'havia de fer amb aquesta moneda digital.

El director executiu de la jove immobiliària, Víctor Monreal, ha afirmat a NacióTarragona que no es té constància que se n'hagi produït cap abans a Espanya i destaca que aquesta operació immobiliària en bitcoins, es va fer efectiva a finals de l'any passat i que ara mateix disposa ja d'un segon pis que està a la venda només amb aquesta mateixa moneda.


El primer immoble, ubicat a prop de la plaça Imperial Tarraco, es va vendre per 550.000 euros, per uns 40 bitcoins. El segon pis es ven per uns 450.000 euros. Si es comprés avui, valdria uns 41 bitcoins, ja que el preu de la moneda digital és d'11.000 euros aquest dimecres. Monreal apunta que la quantitat que variarà sempre és la dels bitcoins, el preu que fixa el propietari de l'immoble és en euros però el pagament el vol rebre en bitcoins.

Monreal afirma que si alguna persona està interessada a adquirir el pis i no disposa de bitcoins, el que haurà de fer és canviar els euros per aquesta moneda digital, a través de les cases de canvi que hi ha a Internet i després es podrà fer la transferència al venedor.

Bona oportunitat pel valor elevat del bitcoin

El directiu de la immobiliària estaca que poder pagar amb bitcoins permet una transacció més ràpida i efectiva que l'actual i ordinària, que es fa a través dels bancs. Monreal considera que és una bona oportunitat per aquelles persones que tenen aquesta moneda, ja que actualment té un valor molt elevat i recorda que en els seus inicis, cap al 2009, el preu només era d'uns cèntims d'euro.


Per altra banda, està convençut que cada vegada hi haurà més persones que utilitzaran aquestes monedes digitals per fer transaccions. Només cal, segons Monreal, que tant el comprador com el venedor acceptin aquest tipus de pagament "tan innovador".

 

Participació