correus

Els sindicats alerten que a Tarragona hi ha 150 llocs de treball en perill a Correus

Els sindicats UGT, CCOO no descarten convocar mobilitzacions si l'Estat no inverteix els diners necessaris, ja que ha reduït 120 milions els diners que destina a l'empresa que dona un servei públic

per Jonathan Oca, Tarragona , 5 de desembre de 2017 a les 19:27 |
Els treballadors podrien fer vaga si la situació no millora | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La situació a Correus no ha millorat i encara hi ha 150 llocs de treball en perill a la demarcació de Tarragona. Això és el que denuncien els sindicats UGT i CCOO, els quals ja van alertar el passat més de maig que les retallades previstes per l'Estat enviaria el servei postal al pou. Fa mig any, van amenaçar en fer mobilitzacions o vaga i van aconseguir una reacció per part de l'administració, ja que els va assegurar que en sis mesos hi hauria indicacions sobre el futur del finançament d'aquest servei públic. Amb la perspectiva que no es produiran moviments durant aquests dies, els sindicats anuncien que s'estan plantejant convocar mobilitzacions i vagues de cara al gener.

Enrique Martín, delegat sindical de la UGT a Correus, recorda que l'Estat va retallar dos terços el finançament destinat a Correus. Es va passar dels 180 milions d'euros anuals a només 60. Arran de les queixes i de la pressió parlamentària, es va crear una Comissió de seguiment entre Foment, Hisenda i Correus per fixar la quantitat del Pla de Prestació - estimat per ambdós sindicats entre 200 i 230 milions-. Martín denuncia el secretisme que hi ha al voltant de tota aquesta negociació i exigeix que se'ls informi.


A banda d'aquesta creació, es va assegurar als sindicats que la situació, abans d'acabar l'any, milloraria però no ha estat així. Per tot plegat, Martín denuncia l'actitud de "desídia" i de promoure amb aquesta actitud el "desmantellament del Servei Postal Universal" i la inviabilitat de Correus.

La desinversió a Correus, segons Martín, fa perillar el servei en zones rurals i alhora incrementa la càrrega de treball dels carters. A la demarcació els més perjudicats seran els habitants de les zones rurals del Tarragonès, el Baix Camp i la Conca de Barberà i apunten que ja hi ha casos en els quals el servei ha perjudicat els ciutadans, com a la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, l'Alt Cap i el Baix Penedès.

 

Participació