eleccions Parlament 2017

La Junta Electoral Central ratifica la prohibició de llaços i pancartes «partidistes»

Manté que els poders públics estan obligats a "abstenir-se" de col·locar-los en edificis i llocs de titularitat pública

per Redacció , 5 de desembre de 2017 a les 08:06 |
Un llaç groc en una concentració per exigir l'alliberament dels presos polítics a Tarragona | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de desembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Junta Electoral Central (JEC) ha ratificat la prohibició de símbols que "puguin considerar-se partidistes", entre els quals hi ha banderes, llaços i pancartes, i manté que els poders públics estan obligats a abstenir-se de col·locar-los en edificis i llocs de titularitat pública, així com a retirar els que es col·loquessin anteriorment.

Es tracta d'un acord aprovat, segons recull Europa Press, en resposta a una consulta de la Junta Electoral Provincial de Barcelona sobre la potestat de la Junta Central d'unificar criteris interpretatius "davant l'existència de queixes o reclamacions anàlogues" plantejades en les juntes provincials de Catalunya per aquest tipus de símbols.


La JEC ha ratificat la seva doctrina establerta en acords de 2015 i del 24 de novembre de 2017, confirmada per una sentència del Tribunal Suprem de 2016, i que prohibeix als poders públics "prendre partit en les eleccions".

Ha acordat que les juntes electorals "tenen l'obligació de preservar el respecte al deure de neutralitat política" durant el procés electoral, la qual cosa traslladarà a aquestes juntes de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, a més de publicar-se en el Butlletí Oficial de l'Estat.

En la reunió d'aquest dilluns també s'ha acordat ampliar fins a l'11 de desembre el termini de dipòsit dels enviaments de propaganda electoral en les unitats d'admissió massiva de Correus de la demarcació a la qual vagin dirigits, després de les sol·licituds de JuntsxCat i C's.

També ha informat a les juntes provincials catalanes de la prohibició de la publicació i difusió de sondejos electorals per qualsevol mitjà de comunicació durant els cinc dies anteriors a la votació.

 

Participació