turisme

Tarragona, Reus i Tortosa, reconegudes com a Ciutats i Viles amb Caràcter

Els distintius, que s'atorguen per primera vegada, tenen com a objectiu posar en valor el patrimoni urbà de Catalunya

per Redacció, 30 de novembre de 2017 a les 10:07 |
Plaça del Mercadal | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Les ciutats de Lleida, Tarragona, Girona, Terrassa, Vic, Reus, Vilafranca del Penedès i Tortosa han estat guardonades amb els primers distintius de Ciutats i Viles amb Caràcter. El director general de Turisme, Octavi Bono, i el director de l'Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, van lliurar els guardons aquest dimecres al Palau Moja de Barcelona.

Bono va afirmar que aquestes ciutats volen "crear un espai d'influència" al seu entorn immediat, i en va destacar com a element clau "configurador de la identitat" que tenen "un punt d’autoestima". Així mateix, el director general de Turisme va subratllar que els distintius representen una "nova eina" per afavorir la projecció d'aquests indrets.


La distinció de Ciutats i Viles amb Caràcter és una marca de l'Agència Catalana de Turisme (ACT), del Departament d'Empresa i Coneixement. Té com a objectiu posar en valor el patrimoni urbà de Catalunya i promocionar ciutats que combinen cultura, art, gastronomia, arquitectura o innovació, entre d'altres. Hi poden optar ciutats mitjanes –pel que fa al volum de població- i amb "una forta personalitat" marcada pel caràcter històrico-cultural, l'enogastronòmic o l'artístico-creatiu, entre d'altres.

 

Participació