Memorimage

El Festival de Cine de Reus s'inaugura amb el film «El pacto de Adriana»

​Comptarà amb la documentalista canadenca Elizabeth Klinck

per Redacció , 3 de novembre de 2017 a les 07:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La XII edició del Memorimage, el Festival Internacional de Cinema de Reus, obrirà el dimecres 8 de novembre amb el film xilè "El pacto de Adriana" de Lissette Orozco, que narra el daltabaix emocional que pateix la directora quan descobreix indicis que assenyalen a la seva tieta com torturadora de la policia secreta d'Augusto Pinochet.

El Memorimage, que s'allarga fins al dissabte 11 de novembre, és un festival que se centra únicament en pel·lícules que utilitzen imatges d'arxiu per donar visibilitat al patrimoni audiovisual i configurar la memòria individual i col·lectiva.


Durant quatre dies, Reus acollirà artistes i professionals per crear un vincle entre població, cultura i història, agrupant projeccions a competició, estrenes a nivell mundial, films inèdits i tallers per a tots els públics.

Un dels films que es podrà veure és "Atrapats al Japó", on la cineasta recorda el viatge del seu pare al país nipó durant els anys 40, "Espies a l'arena", on uns exiliats republicans es converteixen en espies per als Estats Units, o "Guillem d'Efak. L'ànima negra de l'illa", que reivindica la vida i la figura d'un dels poetes més particulars a través d'entrevistes amb els que el van conèixer.


A la secció MemoriReus es podran visualitzar produccions de la demarcació de Tarragona, com "Baix la Mar" o "El Periple", una pel·lícula del director Mario Pons que reflexiona sobre l'aïllament i el bloqueig de l'individu.

Elizabeth Klinck, una documentalista canadenca que ha treballat en pel·lícules guanyadores de Premis Emmys i Oscars, vindrà per primera vegada a l'estat espanyol per impartir un taller d'investigació i gestió de drets.


Capital Cultural

L'any en què Reus es converteix en la Capital Catalana de la Cultura 2017, el Memorimage arriba amb novetats com la incorporació del Teatre Bravium com a nova seu, on dijous es projectarà la pel·lícula "Baix a Mar", de la directora catalana Maria Roig Alsina, una passejada pels records del barri de Baix a Mar de Torredembarra dels anys 20 i 40.

També se celebrarà la Jornada Professional dedicada als arxius, la primera trobada de responsables dels arxius de les televisions, on es contrastaran els diferents mètodes d'organització i gestió del treball, i s'impartirà un taller sobre el material d'arxiu amb la documentalista canadenc Elizabeth Klinck.

A causa de la capitalitat de la cultura, l'accés a les projeccions serà gratuït i se celebrarà l'activitat Memorimage i vi, on els participants podran maridar 5 vins amb cinc documentals que es projectaran al Festival, guiats per un sommelier.

Memorimage proposa un taller per als interessats en explicar una història propera a través d'un documental i "MòbilDoc", un taller adreçat al públic general que vol explicar una història utilitzant la tecnologia.

 

Participació