Agència Tributària de Catalunya

Reus obre la nova oficina de l'Agència Tributària de Catalunya

La Hisenda catalana comença a gestionar de forma directa els impostos propis i cedits |El secretari d'Hisenda Lluís Salvadó ha visitat el nou equipament de Reus

per Redacció, 1 de setembre de 2017 a les 15:59 |
Lluís Salvadó ha visitat l'oficina de l'ATC de Reus aquest matí | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Hisenda catalana ha començat aquest divendres a gestionar, de forma directa i sense intermediaris, els impostos propis i cedits, i a recaptar deutes per la via executiva com les 300.000 multes impagades a l’any del Servei Català de Trànsit. Coincidint amb l’entrada al mes de setembre, l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha culminat el seu desplegament i ja disposa de catorze noves oficines pròpies i de tretze noves oficines compartides arreu del territori, que aquest divendres ja funcionen però que no obriran al públic fins dilluns.

Una d'aquestes oficines és la de Reus, la qual ha visitat aquest matí el secretari d'Hisenda Lluís Salvadó, que ha subratllat que a partir d'aquest divendres, la Hisenda catalana fa un "salt qualitatiu" i permet “plantejar-nos reptes de futur que ens permetin anar més lluny i donar resposta als reptes que el país ens planteja”.


Les noves instal·lacions territorials de l'ATC a Reus estan ubicades en un local del passeig Prim de la capital del Baix Camp. L'espai disposa d'una vintena de treballadors i té una superfície d'uns 500 metres quadrats. Lluís Salvadó ha destacat que les noves oficines concentraran serveis que fins ara es prestaven des de “tres àmbits diferents”. “Pretenem apropar-nos, concentrar el servei i donar una major qualitat de prestació dels nostres serveis, més propera i adequada per al contribuent”, ha resumit. 
 

Treballadores de la nova oficina a Reus. Foto: ACN


Un projecte “global” i amb una àmplia implantació territorial

Des d’aquest divendres, l’ATC disposa d’una xarxa de 32 oficines repartides per tot el territori. Ja han iniciat l’activitat catorze noves oficines pròpies a Terrassa, Sabadell, Granollers, Sant Feliu de Llobregat, Vilafranca del Penedès, Mataró, Manresa, Vic, Santa Coloma de Farners, la Bisbal d’Empordà, Figueres, la Seu d'Urgell, Reus, i Tortosa. Aquestes s'afegeixen als Serveis Centrals de Barcelona, ubicats a la Zona Franca, a les tres delegacions presents a Girona, Lleida i Tarragona, i a l'oficina del Poblenou. 


D'altra banda, també comencen a treballar tretze compartides amb ens locals i supralocals adherits a la xarxa Tributs de Catalunya, que estan ubicats a Berga, Móra d'Ebre, Valls, el Vendrell, Tremp, Solsona, Olot, Ripoll, Cervera, Vielha, Vilanova i la Geltrú, Igualada i l'Hospitalet de Llobregat. Aquest nivell de col·laboració permetrà, segons el secretari d’hisenda, “generar sinergies, compartir i estalviar costos, així com millorar la lluita contra el frau”. 

 

Participació