Valls licita la instal·lació del projecte museogràfic del museu casteller

L'import de licitació és d'1.576.311 euros (IVA inclòs) i el termini d'execució dels treballs, un cop es formalitzi l'adjudicació és de 6 mesos.

per Redacció, 30 de juliol de 2017 a les 22:07 |
Imatge virtual del Museu Casteller de Valls | Dep. de Cultura
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juliol de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


La Junta de Govern de l'Ajuntament va aprovar aquest divendres el plec de clàusules per a la licitació dels treballs d'instal·lació de la museografia del Museu Casteller de Catalunya que es construeix a Valls.


La licitació inclou el subministrament i instal·lació dels equipaments del projecte museogràfic dissenyat per Ignasi Cristià, així com les obres d'adequació que es realitzaran per adaptar-lo a la museografia i també les obres corresponents als acabats d'entrega de l'edifici amb els immobles veïns. L'import de licitació és d'1.576.311 euros (IVA inclòs) i el termini d'execució dels treballs, un cop es formalitzi l'adjudicació és de 6 mesos.

En la licitació es valora a més de l'oferta econòmica, altres elements relacionats amb la qualitat de la proposta i dels elements a subministrar, els procediments d'execució, muntatge i instal·lació, així com els calendaris dels treballs a realitzar.

A la vegada, els licitadors hauran de presentar prototips per valorar aspectes de qualitat dels materials impresos, de les projeccions d'imatges o dels elements del museu amb els que el visitant podrà interactuar de manera directa. A més, també es valorarà si el licitador ofereix millores sense cost econòmic per a l'Ajuntament, en concret ampliant mobiliari del Centre de Documentació Castellera, de la botiga o de l'espai educatiu o també ampliant els elements de projecció o la instal·lació de filtres lumínics als vidres a l'espai del muntatge immersiu «Força».

Entre les millores que els licitadors podran oferir, també s'ha inclòs l'ampliació dels terminis de garantia de tots els elements de la museografia, així com l'execució completa de l'espai del bar-restaurant.


El projecte museogràfic d'Ignasi Cristià, seleccionat en un concurs d'idees l'any passat, destaca per la utilització d'audiovisuals i muntatges immersius i sensorials al llarg del recorregut que el visitant farà pels diferents espais expositius. D'aquesta manera, el discurs museogràfic inclourà diversos nivells de lectura, amb continguts rics i amplis que satisfacin als visitants més entesos i, d'altra banda, amb la utilització de muntatges immersius que permetin fer sentir les emocions i valors que envolten el fet casteller per captar el públic més neòfit.

Els audiovisuals tindran un gran pes en el recorregut museogràfic. L'any passat, ja es van enregistrar àmpliament 15 diades castelleres i es van realitzar milers de fotografies que Ignasi Cristià utilitza per al projecte museogràfic.

 

Participació