transport

Adjudicada la redacció del projecte de la nova estació de tren Reus-Bellisens

El projecte, amb una inversió estimada de 15 milions d’euros, preveu una estació situada a quatre quilòmetres de les existents a Reus i Vila-seca | Es preveu que rebi uns 3.000 viatgers al dia, de manera que es doblaria la demanda ferroviària al municipi

per Redacció , 27 de setembre de 2016 a les 15:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de setembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Projecte de l'estació Reus-Bellissens Foto: Departament de Territori i Sostenibilitat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat la redacció de l’estudi informatiu i el projecte constructiu de la nova estació de tren Reus-Bellissens (Baix Camp), que donarà cobertura a la zona sud del municipi. El projecte estarà enllestit el primer semestre de 2017.

Un cop elaborats aquests documents, es faran arribar al Ministeri de Foment, responsable de l’execució de les obres. La inversió estimada per aquesta actuació és de 15 milions d’euros i el termini d’execució, d’uns 15 mesos.


Es preveu que la nova estació rebi uns 3.000 viatgers al dia de mitjana, de manera que, sumant-hi els passatgers de l’estació actual de Reus, es doblaria la demanda ferroviària al municipi. L’existència de dues estacions donarà un servei homogeni a tot el nucli urbà; la de Reus pot cobrir uns 62.000 habitants i, la nova, prop de 45.000.

La futura estació a l’àmbit de Bellissens ampliarà l’accés al transport públic a la zona sud de la ciutat, tant a la població que ara queda lluny de l’estació actual com als nous habitatges previstos. A més, se situa en una zona estratègica, d’equipaments i d’activitat econòmica, com la Universitat Rovira i Virgili (URV), l’Hospital de Sant Joan i el polígon logístic Tecnoparc.


Un equipament equidistant

L’actual estació de Reus està situada al nord del municipi, allunyada de les zones de creixement previstes al Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. La nova instal·lació ferroviària s’ubica equidistant de les estacions actuals de Reus i Vila-seca, de les línies RT1 (Reus-Tarragona), R14 (Barcelona-Lleida) i R15 (Barcelona-Riba-roja d’Ebre).

 

Participació