Els estudiants de la URV demanen que es rebaixi el preu del bus interurbà

El col·lectiu estudiantil denuncia que a Tarragona les tarifes són més altes que en altres territoris | La CUP demana que se solucioni aquesta situació perquè el transport públic "acaba sent l'última opció" a causa del preu i dels retards | Volen que s'estudiï la possibilitat de posar un bus universitari

per Redacció , Tarragona, 16 de juny de 2016 a les 09:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de juny de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Els estudiants de la URV no volen ser els alumnes que més car hagin de pagar el bitllet del transport públic -autobús interurbà- per poder anar a la universitat. Aquest migdia, en una roda de premsa, l'Assemblea d'Educació i Psicologia i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), acompanyat per les CUPs del Camp, han instat l'Autoritat Territorial de la Mobilitat del Camp de Tarragona i a la Universitat Rovira i Virgili a resoldre aquest "greuge que castiga als i les estudiants amb menys recursos econòmics".


Els estudiants es demanen que "com pot ser que les autoritats del transport metropolità que depenen en primera instància de la Generalitat de Catalunya aprovin unes tarifes que discriminen als alumnes universitaris en funció del territori" i han afegit que "aquest greuge és més alarmant quan la distància que han de recórrer els i les estudiants de la URV supera amb escreix la d'altres llocs de Catalunya, i a més, no disposem d'alternatives com els ferrocarrils o el metro". 

A propòsit d'això, els estudiants han destacat que els principals perjudicats per "'aquest greuge" són els estudiants amb menys recursos econòmics, "ja que tots els estudiants que poden utilitzen el vehicle privat per tal de reduir temps de desplaçament i guanyar en comoditat". L'Assemblea d'Educació i Psicologia i el SEPC plantejaran al Consell d'Estudiants i al Rectorat que s'activi per resoldre aquesta problemàtica i que es pensi l'opció de crear un bus universitari. 


Per altra banda, la part política no hi ha faltat i ha arribat de la mà de la CUP. La regidora de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada, ha explicat que les CUPs del Camp "fa anys que denunciem el funcionament de l'autobús i el tren a les nostres comarques, provocant que aquesta alternativa de transport esdevingui l'última opció de mobilitat per a la ciutadania".

De fet, Estrada ha posat de manifest la tasca de la CUP de Reus que després de presentar fins a tres mocions al Ple, va provocar que l'ATM aprovés un descompte del 10% del transport per als i les estudiants de la URV i que els autobusos arribessin fins als centres d'estudi.


El diputat de la CUP-CC, Sergi Saladié, ha plantejat que "aquestes mesures no són suficients tal com demostra el funcionament de les ATM a la resta del territori, motiu pel qual les CUPs presentarem mocions a tots els ajuntaments i consells comarcals on tenim representació i al Parlament, per tal que s'insti a l'ATM i a la URV a resoldre aquest greuge i implementar una tarifa homogènia a tot el territori".

 

 

Participació