Sector nàutic

La novena Fira Marítima de Cambrils registra més de 10.000 habitants

L'organització afirma que el sector nàutic comença a donar símptomes de recuperació

per ACN , 17 de maig de 2016 a les 12:57 |
Panoràmica de la novena Fira Marítima de Cambils | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de maig de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La novena Fira Marítima de Cambrils ha superat els 10.000 visitants, amb més d'una cinquantena d'estands ocupant el passeig marítim d'aquest municipi. El sector nàutic, molt tocat per la crisi, comença a donar símptomes de recuperació. Els assistents han pogut contemplar, al llarg d'aquests quatre dies de fira, una quarantena d'embarcacions exposades, des de caiacs de 300 euros a iots que ronden els 160.000. En total s'han muntat 52 estands al passeig marítim, tot i que les exhibicions, regates i passejades pel mar van robar cert protagonisme als estands, com l'estrena de la vela adaptada.

L'embarcació "raquero" de la Fundació Cruyff ha arribat a la Costa Daurada, on les persones discapacitades hi podran fer sortides a parir d'ara. És el cas de Magí, d'onze anys, que recull l'ACN. El nen pateix una discapacitat física severa i no es va voler perdre la primera sortida d'aquest vaixell. "Em sembla molt interessant, tenia constància que ho feien al voltant de Barcelona, està molt bé que vinguin a les comarques tarragonines, em sembla una gran oportunitat", va dir la mare de Magí.


El projecte de la Fundació Cruyff i la zona d'esports extrems són novetats d'enguany, amb la voluntat d'arribar a tots els segments de la nàutica. El bon temps, i un vent relativament amainat, van afavorir un tancament de la fira molt positiu. "És l'any que més visitants hem tingut", va assegurar el gerent del Club Nàutic Cambrils i responsable de la fira, Fabián Escudé.

Segons dades fetes públiques per l'Associació Nacional d'Empreses Nàutiques, en els dos primers mesos de 2016, les matriculacions de les embarcacions d'esbarjo van créixer un 11,8% respecte al mateix període de l'any passat. Aquest creixement es deu a l'augment de la demanda d'embarcacions menors i a l'augment del lloguer, que va registrar una crescuda del 46,8%."La fórmula del xàrter està tenint molt èxit, es reflecteix en el volum de matriculacions, i està fent tirar moltes empreses del sector", va destacar Escudé.


"La nàutica és un sector important amb molt recorregut que dinamitza l'economia del territori i genera 250 llocs de treball directes a Cambrils, i es pot multiplicar per quatre si comptem els indirectes", va afegir Escudé. "En aquestes fires intentem fer valdre el sector, que ara es troba en un punt d'inflexió, i les administracions s'ho comencen a creure que és un actiu que cal potenciar", va concloure. 

 

Participació