La URV difon una aplicació per demanar auxili als qui no parlen els idiomes del 112

"112 Accessible" es basa en l'ús de pictogrames amb les emergències més comunes, que els usuaris han de prémer en funció de la situació

per Redacció, 15 d'abril de 2016 a les 13:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els estudiants i professors dels programes internacionals de la Universitat Rovira i Virgili (URV) que no parlen els idiomes d'atenció del telèfon 112 podran demanar auxili mitjançant una aplicació per a mòbils desenvolupada per Telefònica. S'anomena "112 Accessible" i es basa en l'ús de pictogrames amb les emergències més comunes, que els usuaris han de prémer en funció de la situació, i inclou un servei de geolocalització si hi ha cobertura de dades. Les llengües que inclou l'aplicació són: l'anglès, el rus, el xinès, l'àrab, el polonès, el japonès i l'italià.

L'aplicació també disposa d'una versió per a persones sordes i laringectomitzades que necessiten contactar amb el 112 però no poden parlar amb l'operador del telèfon d'emergències que atén les trucades. El CAT112 també compta amb l'aplicació "My112", que és gratuïta i d'ús universal.


El conseller d'Interior, Jordi Jané, el director de Telefònica a Catalunya, Kim Faura, i el rector de la URV, Josep Anton Ferré, van signar el conveni, ahir dijous, amb el qual l'empresa de telecomunicacions es compromet a proveir de manera gratuïta a la URV i al CAT112 l'aplicació multilingüe desenvolupada. A més, es preveu que, abans de l'estiu, el sistema s'estengui a les universitats de Lleida i de Girona, segons el director del CAT112, Frederic Adan.

El rector va destacar la idoneïtat de l'aplicació perquè el 35% dels 2.200 doctorands del centre i el 25% d'estudiants de màster del centre són estrangers i de múltiples nacionalitats. Per la seva banda, Jané va explicar que aquesta iniciativa es farà extensiva a altres àmbits, com ara les víctimes de violència de gènere.

 

Participació