Agricultura

Agricultura defensa la necessitat de modernitzar els regadius existents

Des del departament mantenen una “posició molt crítica” amb el Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre

per Redacció , 1 d'abril de 2016 a les 16:30 |
La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, atén els mitjans. Al darrere, el delegat del Govern a Tarragona, Òsca Peris, i l'alcalde de Valls, Albert Batet | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 d'abril de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, ha defensat aquest divendres durant la 4a Trobada de Comunitat de Regants a Valls la necessitat de modernitzar els regadius existents a Catalunya i aplicar una visió “eficient” a aquells que estan en construcció. Serret ha ratificat la “posició crítica” del Govern amb el Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre i ha dit que cal “prioritzar el regadiu” de manera “eficient i sostenible” i “la planificació del PHE no ho és”, ha considerat. La consellera ha explicat que el pla de regadius ha de ser actualitzat i convertir-se en un “acord de Govern perquè els regadius siguin un projecte de país”.  També ha dit que serà la futura Agència Catalana de Regadiu (ACR) qui planifiqui l’estratègia de gestió de l’aigua i funcioni com a interlocutora amb l’Agència Catalana de l’Aigua i la Confederació Hidrològica de l’Ebre.

Per Serret l’ACR, que ha descrit com una de les prioritats del Govern, ha de “consolidar la visió que el regadiu és estratègic pel país” i serà l’organisme responsable de la planificació, ordenació i estudi dels regadius a partir de l’any vinent. A més, la consellera ha explicat que aquest serà l’organisme que actuarà com a “gran interlocutor i de diàleg” amb l’Agència Catalana de l’Aigua, la Confederació Hidrològica de l’Ebre i amb altres actors “per planificar el futur del regadiu a Catalunya”. L’ACR tindrà relació amb les comunitats de regants pel que fa a les dotacions d’aigua assignades segons la disponibilitat del recurs, segons la consellera.


També ha assegurat que ara mateix hi ha una “ocasió única de dissenyar polítiques properes i no condicionades per l’Estat espanyol i tenint com a únic referent la Directiva marc de l’aigua”. D’altra banda, ha assenyalat la necessitat de “fer un esforç per explicar el regadiu a la societat catalana” i ha apuntat que també les comunitats de regants haurien de fer “una campanya pedagògica” per explicar l’estratègia de present i de futur de país a la resta de ciutadans.

 

Participació