'Tiempo de cerezas' es projectarà al Casal de la Dona de Reus

Dijous, 25 de febrer, a les vuit del vespre es projectarà el documental | La projecció anirà seguida d'un debat amb la participació de l'autor, Juan Felipe

per Redacció M. B. , Reus, 24 de febrer de 2016 a les 10:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El documental El tiempo de las cerezas. 1977-1979: Eclosión Libertaria es projectarà dijous, 25 de febrer, a les 20.00 hores al Casal de la Dona de Reus i a continuació se celebrarà un debat amb la presència de l’autor del documental, Juan Felipe. El documental se centra en la Transició espanyola com a període en què es van succeir diversos moviments, en concret l'obra posa el seu focus en el moviment llibertari, analitzant el perquè del seu esclat i de la seva posterior caiguda.


Després de la dictadura franquista van sorgir molts grups de signe llibertari que es van estendre de forma general i van fundar revistes, ateneus i altres organitzacions. El documental, produït per Zer Ikusia, recull els testimonis de diverses persones que van formar part del moviment llibertari i mostra les opinions i els sentiments que encara els generen aquells anys breus i intensos.

Juan Felipe explica que el documental neix de la percepció personal que «cal trepitjar el present mirant al futur de cara, i al passat pel retrovisor» i que el que pretenia era posar llum sobre el moviment llibertari i trencar amb alguns conceptes erronis com «pensar que el moviment estava ancorat exclusivament en l’anarcosindicalisme i les seves sigles».

 

Participació