Col·legi Maria Rosa Molas, una escola que fomenta l’aprenentatge cooperatiu

El proper 27 de febrer l’Escola Maria Rosa Molas realitzarà la segona convocatòria de jornada de portes obertes per al curs 2016-2017 a les 11.30 del matí

per Claudia Salas , Reus, 22 de febrer de 2016 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Col·legi Maria Rosa Molas. Foto: Cedida.


El projecte educatiu de l’Escola Maria Rosa Molas es basa en una oferta formativa integral de l’alumne amb un projecte d’escola respectuós amb les persones, dins del marc d’una proposta cristiana clara, oberta, atractiva i dinamitzadora de la persona.


Tal com ens explica Núria Pellicer, directora de l'escola, «la nostra comunitat educativa està compromesa en la formació de persones responsables, solidàries, creatives i justes, posant èmfasi en la convivència com a valor que vehiculi l’educació d’un esperit obert que dóna autonomia als alumnes i els fa protagonistes de la seva educació. Una acció educativa que fa de la relació mestre-alumne l’element central». Una formació acadèmica de qualitat, realista, actualitzada, innovadora i atenta a les necessitats específiques i a la situació de l’alumne. Donant resposta als reptes educatius del segle XXI amb entorns especialitzats per a les diferents etapes educatives i amb un estil pedagògic propi.
 

Escola Maria Rosa Molas. Foto: Cedida.


Les seves línies estratègiques són, per exemple, la lectura. Es tracta d'un element per la millora de l’èxit escolar de tot l’alumnat, ja que és la base de tots els aprenentatges. L'acció tutorial n'és una altra, l'orientació és un dels eixos vertebradors de la seva escola i forma part de l'educació integral dels seus alumnes. L’atenció a la diversitat també, un tret identitari de la seva escola, es caracteritza per un conjunt d'accions educatives que en un sentit ampli intenten prevenir i donar resposta a les necessitats —temporals o permanents— de tot l'alumnat del centre i, entre ells, als que requereixen una actuació específica derivada de factors personals o socials relacionats amb situacions de desavantatge sociocultural i d'altes capacitats. Una altra de les prioritats de l’escola és l’aplicació de les noves tecnologies per a la millora dels processos d’aprenentatge dels alumnes i per a la millora en la gestió de l’ensenyament en el sentit més ampli. Volen que la seva escola sigui de qualitat i que les llengües hi juguin un paper prioritari. Que els seus alumnes estiguin preparats per afrontar tots els reptes que la societat d’avui en dia els pugui posar per davant, que es puguin moure arreu sense entrebancs, que siguin ciutadans del món.
 

Escola Maria Rosa Molas. Foto: Cedida.


L’escola Maria Rosa Molas és conscient que per assolir i mantenir els compromisos educatius basats en la seva missió, visió i valors els cal la voluntat de millorar constantment. És per això que des del curs 2011-2012 van iniciar el treball d’implementació del model EFQM de qualitat i excel·lència. A través de l’autoavaluació, el model EFQM, permet una gestió més eficaç, eficient i que promou un procés de millora contínua en tots els àmbits de l’escola. Adoptar un sistema de gestió de la qualitat els permet afrontar els nous reptes amb garanties.
 

Col·legi Maria Rosa Molas. Taller seguretat internet segura. Foto: Cedida.


Cada any aquesta escola tira endavant diferents projectes, un exemple seria el Dia d’Internet Segura, on tots els alumnes, des dels més petits als més grans, hi participen. És una manera d'estimular els alumnes d'una manera diferent. Per exemple, als petits se’ls ensenya a través d’un conte, tallers o fins i tot jocs de rol on ells són els detectius que han de seguir el rastre d’informacions. Per als alumnes de Primària se’ls prepara un vídeo on es detecten diferents comportaments davant les xarxes socials i han de reflexionar i analitzar quins són correctes i quin tenen el perill de patir assetjament o una mala imatge. Per últim, els alumnes d’ESO se’ls enfoquen les xarxes socials cap a la vida laboral, és un treball de reflexió sobre què passa quan es pugen segons quines fotografies a la xarxa i el rastre que aquestes poden deixar en el món laboral. Mentre que els alumnes dels Cicles Formatius d’Informàtica són els encarregats de preparar els projectes i fer xerrades.
 

Col·legi Maria Rosa Molas. Taller seguretat internet segura. Foto: Cedida.


Projectes com aquest i altres fan que els seus alumnes tinguin un aprenentatge cooperatiu i que a més siguin conscients del que passa en el seu entorn. Si esteu interessats en el seu projecte educatiu podeu assistir a les jornades de portes obertes que tindran lloc el dissabte dia 27 de febrer a les 11.30 hores, mentre que per als que vulgueu informació dels cicles formatius us hi esperen el dimarts 19 d’abril a les 19.00 hores.
 
ESCOLA MARIA ROSA MOLAS
Carrer Mare Molas, 38
Telèfon: 977 31 27 40
Correu electrònic: info@mariarosamolas.org
Facebook: Escola Maria Rosa Molas
Pàgina web: Escola Maria Rosa Molas
Horari d'atenció al públic de dilluns a divendres de 09.00 a 13.00 hores i de 15.00 a 17.00 hores

 

Participació