Troben dos gossos morts amb cadenes de ferro al coll a la riera de Maspujols

Demanen precaució per evitar que continuï la sostracció d'animals a la zona | Les dues famílies, que ja havien denunciat la pèrdua, no tenien cap relació entre si

per Carla Bergadà , Maspujols, 15 de febrer de 2016 a les 09:19 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els Mossos d'Esquadra estan investigant les causes de la mort. Foto: ReusDiari.cat.


Tràgic final per als gossos de dues famílies que ja fa mesos que havien denunciat la seva pèrdua. El dia 18 de novembre de 2015 i el 12 de gener de 2016, la Zari i el Curtis —respectivament— desapareixien de casa seva i se'ls perdia la pista fins aquest dijous, 11 de febrer. Va ser llavors quan un dels propietaris, que passava per la riera de Maspujols, va veure el cos de dos animals als quals no va poder acostar-se fins a l'endemà, quan la pluja li ho va permetre.


Els dos cans perduts, segons consta en la denúncia, tenien xip i placa d'identificació amb els números de telèfon als quals es podia trucar en cas de veure'ls. A més, tot i que les famílies dels animals no tenien cap tipus de relació entre si, casualment els dos gossos havien desaparegut al voltant de la riera de Maspujols i s'han trobat morts junts, amb cadenes de ferro al coll. El qui els va veure per primera vegada assegurava a ReusDiari.cat que «el meu gos no portava cap collar més que l'antiparasitari i l'he vist amb un tros de ferro oxidat que li dóna dos tombs al coll».
 

Imatge d'un dels gossos trobats. Foto: ReusDiari.cat.


L'elevat estat de descomposició ha impedit conèixer quina ha estat la causa de la mort, tot i que, tal com ha pogut saber aquest mitjà, els Mossos d'Esquadra s'han compromès a obrir una investigació per esclarir la situació. De fet, el mal estat dels cossos podria ser el responsable de no haver pogut llegir el xip ni amb tres aparells diferents —també podria ser que se'ls hi hagués arrencat. Hi ha indicis que apunten que podrien haver estat utilitzats per baralles, per la pràctica de caça o que —tot i que improbable després que apareguessin en les condicions que ho han fet— s'haguessin ofegat en alguna bassa de la zona.

És per tot això que a través de les xarxes socials s'ha fet una crida perquè aquells qui puguin donar qualsevol pista o coneguin casos semblants ajudin a trobar una explicació. També s'adverteix a tots els propietaris de gossos que prenguin les precaucions necessàries per evitar que es repeteixi, almenys, mentre els agents investiguen què ha ocorregut.

 

Un dels gossos va aparèixer amb una cadena lligada al coll. Foto: ReusDiari.cat.

 

Un dels gossos que han aparegut morts. Foto: ReusDiari.cat.

 

Un dels gossos que han apareguts morts. Foto: ReusDiari.cat.

 

Participació