L'Escola Rosa Sensat estrena espais esportius gràcies a la Fundació Cruyff

El programa Pati 14, que remodela equipaments dels centres públics, hi ha instal·lat una pista de bàsquet, una de futbol i una d'atletisme, entre altres

per Carla Bergadà , Reus, 11 de febrer de 2016 a les 13:02 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 11 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


La Fundació Cruyff fa temps que va engegar el programa Pati 14. Amb uns 200 patis arreu del món i 12 a Catalunya, ha aterrat ara a Reus, concretament a l'Escola Rosa Sensat. Es tracta d'un projecte que millora els espais d'esbarjo dels centres educatius públics «amb pintures d'alt nivell i diversos tipus de jocs perquè cada nen pugui gaudir-ho», ha detallat el representant de l'entitat del futbolista, Sander Waare. Des de la instal·lació d'una pista de futbol, una d'atletisme, una de bàsquet o cercles de joc, l'objectiu és «transmetre els valors que ens defineixen». «És una feina senzilla amb la qual podem ajudar molts nens», ha afegit Waare.


Així doncs, amb col·laboració amb l'Ajuntament de Reus, la fundació va triar l'Escola Rosa Sensat per dur-hi a terme les millores. Una feina que s'ha inaugurat aquest dijous, 11 de febrer, amb la presència de nombroses personalitats —Waare, l'alcalde i el regidor d'Esports, entre altres— i amb les actuacions dels més petits que havien preparat per a l'ocasió un ball, una pancarta per enviar ànims a Cruyff i un dibuix. De fet, durant la presentació, la directora del centre ha volgut agrair l'elecció i ha assegurat que d'aquesta manera «es treballa la imaginació dels nens i se'ls hi inculquen els valors essencials».

És la segona vegada que la Fundació Cruyff centra la seva atenció a Reus. I és que la pista de futbol que es troba just a dins de l'Estació d'Autobusos de la ciutat també s'emmarca en un dels seus projectes. De moment, segons ha detallat Waare, no és previst que es facin més obres a la capital del Baix Camp per part de l'entitat però sí que es plateja «fer algun canvi en el camp ja construït a l'estació d'autobusos».


És la única escola reusenca que pertany al programa Pati 14. Foto: Carla Bergadà.

 

Imatge d'alguns dels equipaments de l'Escola Rosa Sensat. Foto: Carla Bergadà.
 

Els alumnes han ballat durant la inauguració. Foto: Carla Bergadà.

 

Participació