Escola Puigcerver, aprenentatge actiu i formació en valors

El proper 27 de febrer l’Escola Puigcerver realitzarà la jornada de portes obertes per al curs 2016-2017 a les 11.00 hores

per Claudia Salas , Reus, 9 de febrer de 2016 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de febrer de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


El proper 27 de febrer a les 11.00 hores l’Escola Puigcerver, situada al carrer Astorga número 13 de Reus, farà la jornada de portes obertes per a tots aquells pares que hagin d’inscriure els seus fills a un centre educatiu per al pròxim curs, d’aquesta manera podran conèixer de primera mà l’escola i comprovar l’èxit de la seva metodologia pedagògica, l’oferta integral que ofereix el centre als alumnes des de P3 fins al segon curs de batxillerat, i veure les seves àmplies instal·lacions amb espais plens de llum i patis amplis.

 

Escola Puigcerver. Foto: ReusDiari.cat


L’Escola Puigcerver és un centre concertat, destaca per ser una escola catalana, això vol dir que la cultura, la història, la llengua i els costums que es traspassen són els de Catalunya. La llengua catalana és la vehicular i bàsica i s’hi imparteix en totes les classes a excepció d’aquelles en què s’ensenya una segona llengua. Es té una cura especial per aconseguir l’equilibri entre la tradició i la innovació. 

 

Escola Puigcerver. Foto: Cedida


També es defineix per ser una escola amb una metodologia activa. Tenen en compte el medi de l’infant, així com les seves vivències seguint les etapes evolutives de la seva formació. Segons Eloïsa Sugrañes, directora de l’escola: «Els conceptes s’han d’ensenyar quan l’alumne els pot aprendre i cal utilitzar una metodologia que garanteix un aprenentatge significatiu capaç d’anar construint un conjunt de coneixements que es poden combinar, adaptar i aplicar davant les situacions reals de la vida. En l’activitat educativa, és tan important aprendre conceptes com el desenvolupament d’hàbits, aptituds motrius, mentals i valors. Per aconseguir un bon rendiment escolar cal considerar l’equilibri emocional com un element indispensable en el procés educatiu de l’alumne».

 

Escola Puigcerver. Foto: ReusDiari.cat


L’Escola Puigcerver és una escola integradora, no desestimen cap alumne amb dificultats d’aprenentatge, sinó que opten per fer-lo créixer segons les seves possibilitats perquè adquireixi el màxim grau d’autonomia. Fins i tot contemplen el fet de tenir alumnes amb un nivell intel·lectual elevat, per això també tenen una metodologia adaptada per aquests casos.
 

Escola Puigcerver. Foto: ReusDiari.cat


És una escola verda, el programa «Escoles verdes» sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d’afrontar, des de l’educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat. Enguany l’Escola Puigcerver engegarà un projecte d’agermanament amb l’Escola Thierno Mamadou Sall del Fatick, al Senegal. Duran a terme diverses activitats que tenen un objectiu comú: la protecció del medi ambient i la gestió dels residus.
 

Escola Puigcerver. Foto: ReusDiari.cat


És una escola coneguda per mantenir l'alt nivell d’aprenentatge. En aquesta escola els vostres fills, a part d’aprendre la llengua catalana i castellana, també estudiaran anglès i francès i opcionalment alemany. Els seus alumnes d’educació infantil i primària fan activitats en anglès cada dia. A partir de 3r de Primària s’introdueix l’estudi de la llengua francesa fins a Batxillerat, i a partir de l'ESO també poden estudiar alemany.

Fan activitats de robòtica en l'àmbit curricular a tots els cursos. També realitzen colònies i estades com per exemple a 2n d’ESO, que es fa l’intercanvi a Rumilly (França) i a 3r d’ESO una estada a Anglaterra.
 

Escola Puigcerver. Foto: ReusDiari.cat


Les dades referents als alumnes de l’Escola Puigcerver que superen les etapes educatives i les proves de selectivitat (PAU) són molt positives. Curs 2014–2015: 93% a educació primària, 96% ESO, 88% BAT, 100% selectivitat.

Per tot això no és d’estranyar que els seus alumnes hagin estat guardonats amb premis com ara el concurs que realitza el Departament d’Estudis Anglesos i Alemanys de la URV conjuntament amb l’Editorial MacMillan per premiar el millor estudiant de llengua anglesa en proves d’accés a la universitat. També han obtingut el Premi Osona contra el càncer per al millor treball de recerca, una distinció atorgada pel Consell Interuniversitari de la Generalitat de Catalunya a dues alumnes de l’Escola per l'obtenció de les millors notes de la selectivitat de Catalunya.

Els alumnes de l’escola també participen en programes d’excel·lència educativa com ara els campus científics d’estiu de la URV, programa Joves i Ciència, Bojos per la Ciència...
 
ESCOLA PUIGCERVER
Carrer d'Astorga, 13 Reus
Telèfon: 977 756 931
Correu electrònic: escolapuigcerver@xtec.cat
Facebook: Escola Puigcerver
Twitter: Escola Puigcerver
Horari d'atenció al públic de 08.30 a 12.45 hores i de 17.00 a 18.00 hores

 

Participació