Dansa, òpera, teatre i el Cicle Grans Obres, a la nova temporada del Fortuny

La temporada començarà aquest divendres, 22 de gener, de la mà de guitarrista Rolando Saad amb la seva interpretació del 'Concierto de Aranjuez'

per ES/Redacció , Reus, 19 de gener de 2016 a les 12:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de gener de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Fortuny ha presentat programació. Foto: ReusDiari.cat.
 

El Teatre Fortuny inaugura nova temporada aquest divendres, 22 de gener, a les 21.00 hores i ho farà de la mà de guitarrista Rolando Saad amb la seva interpretació del Concierto de Aranjuez de Joaquin Rodrigo.


Pel que fa a Rodrigo, s'ha fet un nom en els darrers anys a un gran nombre d'escenaris de primer nivell i que acompanya amb les obres de Carmen de Bizet i El amor de brujo de Falla. Tot i això, no estarà sol a l'escenari de Reus ja que l'acompanyaran els músics de La Gran Orquestra Simfònica per tal de commemorar el 75è aniversari de l'estrena del Concierto de Aranjuez l'any 1975 que es va fer al Palau de la Música Catalana a càrrec del guitarrista Regino Sainz de la Maza.

Aquesta serà la primera obra de la temporada i la precediran tres òperes, tres espectacles musicals, tres de dansa, un de familiar i novament el cicle Grans Mestres a Escena (amb cinc propostes) integren l'oferta del Teatre Fortuny per aquesta temporada, corresponent al primer semestre de 2016.


Per una altra banda, l'homenatge al Concert d'Aranjuez no serà l'únic aniversari que se celebrarà perquè l'Orquestra Camera Musicae celebrarà el seu desè aniversari el 4 de març amb un programa que inclou el Rèquiem de Fauré — l'obra amb la qual van debutar fa deu anys— i la Simfonia núm. 4 de Txaikovski. La darrera cita musical de la programació del Consorci serà el 19 d'abril amb el violinista libanès d'origen armeni, Ara Malikian.

L'òpera 'Carmen' en versió flamenca serà la primera d'aquest gènere


El Teatre Fortuny també tindrà espai per l'opera, la primera es podrà veure el 19 de febrer i serà Carmen en la versió flamenca de Salvador Távora. Uns dies després, el dia 23, arribarà Otello, de Giuseppe Verdi, a càrrec de l'Associació d'Amics de l'Òpera de Sabadell dins el cicle Òpera a Catalunya, a més la institució sabadellenca portarà a Reus Madama Butterfly, de Giacomo Puccini el 26 d'abril.

Pel que fa a les obres de teatre, donaran el tret de sortida el 12 de febrer amb La sesión final de Freud, de Mark St. Germain, dirigida per Tamzin Townsend i amb Helio Pedregal i Eleazar Ortiz com a intèrprets en una història situada a Londres el dia de 1939 en què la Gran Bretanya declara la guerra a l'Alemanya de Hitler i la seguirà la comèdia Els Veïns de Dalt, de Cesc Gay, amb Carme Pla, Jordi Rico, Àgata Roca i Pere Arquillué el 8 i 9 de març.

En el mes d'abril, el dia 1, els espectadors podran veure l'obra de Woody Allen, Marits i Mullers, d'una adaptació realitzada pel dramaturg Àlex Rigola, el qual també dirigeix el muntatge. El dia 10 de maig es representarà Panorama des del pont, una obra d'Arthur Miller i el dia 31 del mateix mes es representarà la darrera obra de la temporada, una coproducció del Teatre Lliure i Taller 75, Ser-ho o no. Per acabar amb la qüestió jueva, de Jean-Claude Grumberg.

El cicle de Dansa clourà amb els festivals de les escoles de la ciutat

L'art escència també tindrà el seu protagonisme a la programació de teatre reusenc i l'oferta de dansa i encetarà el 29 de març amb una producció de Gelabert Azzopardi que fusiona el món del futbol amb el de la dansa.

La següent cita per als amants de la dansa arribarà el 16 d'abril amb Aureo, de Dantzaz Konpainia, una producció conformada per cinc peces coreogràfiques curtes que pretenen ser una successió de degustacions de dansa de diferents estils; el dia 30 d'abril arribarà la 31a edició de la Gala de Dansa de l'Associació de Professors de Dansa de les Comarques de Tarragona, que commemora el Dia Internacional de la Dansa.

En el marc de la programació del primer semestre s'ha previst també un espectacle familiar el dia 9 d'abril, Viatge al centre de la terra, una versió lliure de la novel·la de Jules Verne i per últim, com és habitual les escoles de dansa de Reus organitzaran els seus festivals de fi de curs al Teatre Fortuny els dies 11, 12, 18 i 19 de juny.

El dramaturg Francesc Cerro-Ferran dirigirà el Cicle Grans Mestres

El cicle Grans Mestres a Escena tornarà al Fortuny de la mà del dramaturg i director reusenc Francesc Cerro-Ferran on grans actors i actrius del panorama teatral català interpretaran en format de lectura dramatitzada alguns dels textos fonamentals del teatre universal. Shakespeare repetirà protagonisme en aquesta ocasió al costat d'autors com sir David Hare o Robert Graves, entre d'altres, el 2 de febrer, l'1 de març, el 5 d'abril, el 3 de maig i el 7 de juny.

Les persones amb exclusió de risc social es poden beneficiar de l'Apropa Cultura

Tal com ha explicat el Fortuny en la presentació de programa, té la finalitat de donar facilitats als col·lectius en risc d'exclusió perquè puguin accedir als espectacles programats als equipaments culturals de Catalunya. En el cas de Reus són els dos teatres públics els que col·laboren amb la iniciativa i les persones que formen part d'aquests col·lectius poden adreçar-se a les entitats socials per informar-se dels avantatges disponibles, així com a les taquilles o al web www.teatresdereus.cat.

 

Participació