El Teatre Bartrina enceta nova temporada amb l'obra 'Boges'

La programació del primer semestre presenta 18 espectacles que combinen diferents disciplines de les arts escèniques

per Redacció, Reus, 19 de gener de 2016 a les 12:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de gener de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Bartrina engega la temporada amb l'obra teatral 'Boges'. Foto: ReusDiari.cat.


La nova temporada del Teatre Bartrina comença aquest dissabte, 23 de gener. L'encarregada d'encetar-la serà l'obra Boges, amb text de José Pascual Abellán, dirigida per Josep Maria Segura Bernadas i interpretada per Àurea Màrquez i Muntsa Rius. Com a novetat, aquest trimestre s'organitzen les sessions de teatre fòrum posteriors a algunes de les representacions programades, una iniciativa que impulsa el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya a Tarragona i que s'estrena aquest dissabte tot just després de Boges i es repetirà després d'El test —30 de gener, 21.00 hores—, de Tortugues o la desacceleració de les partícules —27 de febrer, 21.00 hores— i d'Animals de companyia —9 d'abril, 21.00 hores.


La nova programació del Teatre Bartrina presenta 18 espectacles que combinen diferents disciplines de les arts escèniques. En aquesta ocasió, destaca el fet que en el primer trimestre es concentren especialment propostes teatrals, amb una desena de muntatges que es caracteritzen per la seva innovació i en alguns casos la transgressió. El teatre ofereix noves modalitats d'abonaments oberts per facilitar l'elecció als espectadors en funció de les seves preferències. En aquesta ocasió es torna a incloure en la seva programació algunes de les propostes teatrals més actuals i que donen oportunitats als nous dramaturgs i a joves intèrprets emergents del nostre país.

Al mes de febrer hi ha programats cinc espectacles, el primer dels quals serà l'exitosa obra Neus Català, un cel de plom, basada en la biografia de la supervivent dels camps de concentració nazis, Neus Català. Arribarà després l'obra Petits monstres i, el darrer cap de setmana de febrer tindrà lloc Tortugues o la desacceleració de les partícules. El diumenge 28 de febrer s'interpretarà Maragall a Casa. El Teatre Estable del Baix Camp torna al Bartrina amb Microporno per Calers, una història que retrata les relacions de parella i familiars amb un toc d'humor.

En l'Any Shakespeare, el Bartrina ha programat Ricard de 3r, un text de Gerard Guix produït des de la Sala Flyhard de Barcelona i el 9 d'abril es podrà veure Animals de companyia, que ha tingut un gran èxit des que es va estrenar en part per la gran interpretació dels seus protagonistes, entre els quals hi ha Mercè Martínez. El 16 d'abril s'ha programat el concert del grup Blaumut, que presentarà El primer arbre del bosc. L'endemà de Sant Jordi, diumenge 24 d'abril a la tarda, es presenta la producció infantil L'endrapasomnis, amb la companyia Teatre al Detall i amb música en directe de La Tresca i la Verdesca. Una de les obres que segurament aixecarà més expectació el pròxim semestre és Conillet, una coproducció del Teatre Lliure i Bitò Produccions, que té com a protagonista a Clara Segura i és dirigida per Marc Martínez.

El 22 de maig és previst el concert del 25è aniversari de l'Orquestra Simfònica Camerata XXI, la qual presentarà el muntatge Sartine, rei de París, de Carles Marquès i amb direcció artística i escènica de Marc Chornet. El 2016 serà ja el quart any que es programa al Bartrina el Festival de Boleros, que enguany arribarà el 27 de maig i que està tancant el cartell del concert. La programació s'acabarà amb el concert del cantautor reusenc Miquel Vilella i amb la representació de La Serva Padrona, de Pergolesi, a càrrec de la companyia també reusenca Teatre de les Comèdies. Un dels trets remarcables és d’aquesta adaptació de “La Serva Padrona”, és que per primer cop es podrà gaudir d’ella en català.


Els abonaments i les entrades 

Com a novetat, aquesta temporada, el Consorci del Teatre Bartrina ha aprovat una nova modalitat en els abonaments. Aquests continuaran sent de 4 espectacles però ara es podran escollir els espectacles que es volen incloure fent una tria personal en funció dels grups proposats. D'aquesta manera, la temporada d'Hivern 2016 ofereix un abonament obert de 4 espectacles. Hi haurà 2 grups, el grup A i el Grup B, format per 3 espectacles cada grup. Es poden triar 2 espectacles del grup A i 2 espectacles del grup B. El preu suposa un 30% de descompte, de manera que costarà 49 euros.

Per a la temporada de Primavera 2016 hi haurà també 2 grups: el grup Teatre i el grup Música, amb 4 espectacles cada grup i on l'espectador pot escollir 2 espectacles de cada grup. El preu d'aquest abonament serà de 42 euros. La venda d'entrades es realitza a la taquilla del teatre de dimarts a divendres de 18.00 a 20.00 h i una hora abans de l'inici de cada espectacle. També a la pàgina web del teatre, on es pot consultar tota la programació actualitzada.

 

Participació