Es va triplicar l'aforament del Parc de la Festa durant les Barraques de Reus

L'organització lamenta la falta de voluntat política per dotar el recinte d'un pla d'autoprotecció per poder tenir una capacitat, legalment, de més de 5.000 persones

per Redacció, 28 de juny de 2013 a les 06:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Imatge de Barraques la nit de dissabte, durant el concert d'Obrint Pas Foto: Barraques de Reus

El gran èxit de l'última edició de Barraques de Reus, segons ha denunciat aquest dijous la Coordinadora, l'entitat que agrupa totes les entitats que organitzen la festa, va fer que el Parc de la Festa superés de llarg l'aforament que es permet al recinte. L’espai del Parc de la Festa disposa d’un pla d’autoprotecció que permet l’entrada de 5.000 persones tot i que per aquestes Barraques se'n va fer un de nou, mitjançant una empresa externa, per poder arribar a les 9.900 persones de públic. Poder tirar endavant aquest pla d'autoprotecció i poder augmentar el nombre de públic, explica la Coordinadora de Barraques en un comunicat, passava per fer canvis d'ubicació de les barraques de les entitats i per transplantar un arbres per poder ajustar més les barraques al perímetre del Parc de la Festa. Des de la regidoria de via pública, en un principi, es va assegurar que es traurien els arbres, un dels requeriments per poder modificar la ubicació de les Barraques i ampliar l’aforament, però quatre dies abans de barraques s’hi van negar rotundament; això va deixar sense efecte el pla d’autoprotecció que permetia l’entrada de 9.900 persones i l'aforament legal del Parc de la Festa va quedar limitat a 5.000 persones. Amb tot, però, els quatre dies es va superar aquesta aforament màxim que tenia el recinte durant les Barraques de Reus.


Els organitzadors apunten directament a l'alcalde de la ciutat i diversos regidors de la ciutat per no haver volgut tallar els arbres i limitar, en el camp legal, el nombre de persones que podien entrar al Parc de la Festa. Creuen que «que és important donar a conèixer aquesta greu irresponsabilitat política» que va posar en perill les Barraques de Reus. La no retirada dels arbres no només va deixar sense validesa el pla d’autoprotecció realitzat, sinó que va obligar a l'organització a incomplir la normativa pel que fa a l’aforament i es va posar en perill el públic de les Barraques. La Coordinadora també ha denunciat que rs’ha desaprofitat el cost que ha tingut aquest pla d’autoprotecció que ha fet una empresa externa i que tindria un cost al voltant de 1.800 euros.

La Coordinadora també ha lamentat que càrrecs públics hagin demanat la retirada dels cartells que algunes entitats van penjar a les seves barraques i que criticaven la gestió d'Alícia Alegret al capdavant de la Guàrdia Urbana de la ciutat. Els cartells també feien una crida a la xiulada d'aquest divendres, 28 de juny, a la qual des de l'organització de les Barraques també s'hi han sumat.

 

Arxivat a:
Societat
Participació