La direcció de l'Hospital Sant Joan prepara una nova retallada de 8MEUR

Es preveuen diverses retallades en sous -5% del salari base- i l'eliminació de diversos complements

per Guillem RS, Reus, 26 de juny de 2013 a les 21:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Imatges del personal de l'hospital davant de la reunió del Consell Foto: Guillem RS

La llei que preveu que el proper dia 7 de juliol deixi de tenir validesa el conveni col·lectiu de l'Hospital Sant Joan ha portat a l'empresa i als treballadors a negociar un nou acord laboral. Aquest acord, i segons ha pogut saber ReusDiari.cat , passa per una retallada que vol tirar endavant la direcció que arribaria als 8MEUR en l'exercici 2013-2014 i que passaria, entre d'altres mesures, per la reducció del 5% del sou dels treballadors de l'hospital. Aquesta reducció, denuncien alguns treballadors, s'hauria de sumar a les diverses reduccions que s'han fet des de l'any 2010 i que en alguns membres del personal del centre arribarien a un 30% acumulat. Si l'acord tira endavant, aquesta nova retallada de sous seria retroactiva a l'1 de gener de 2013, per tant, la direcció de l'hospital estudia fins i tot suprimir la paga extra de Nadal per tal de recuperar aquest 5% de més que s'hauria pagat des del gener.


Entre d'altres mesures, també està previst que s'eliminin els complements per objectius i els complements per especialització professional, un plus que es cobra quan els metges i personal acrediten que han augmentat el seu currículum amb nous estudis. També està previst desregularitzar els horaris i agumentar el cost del tiquet menjador entre el personal del centre. Totes aquestes mesures suposarien una retallada de 5,5MEUR directament als treballadors. Els altres 2,5MEUR de la retallada s'aconseguirien amb mesures en l'estructura de l'hospital: està previst, per exemple, internalitzar un servei que actualment està fent una empresa externa al centre.

Segons ha pogut saber ReusDiari.cat , aquesta retallada es fa aprofitant la caducitat del conveni col·lectiu però també en previsió a les possibles retallades que el centre patirà per part de la Generalitat. L'aprovació d'aquest conveni, que s'hauria de tancar abans de la caducitat de l'altre, i fent-se en base a les possibles retallades al CatSalut —tot i que encara no s'han aprovat—, inquieten als treballadors del centre que veuen que podrien quedar «lligats de peus i mans» els propers mesos. Aquest dijous al matí, coincidint amb una nova reunió del Consell d'Administració del Grup Salut, els treballadors del centre es manifestaran a les portes d el'Hospital Sant Joan.

ACTUALITZACIÓ 10.00h | Protesta davant del Consell d'Administració

A les 8.45h d'aquest matí, dijous 27 de juny, una cinquantena de persones s'han concentrat davant de la sala de reunions de la zona de direcció del centre. A dintre, els diversos consellers de l'empresa havien de realitzar una reunió, a fora, el personal del centre picava de mans, picava a les parets i cantava. El portaveu dels treballadors ha explicat, tal com va avançar ahir ReusDiari.cat, les retallades que vol tirar endavant la direcció de l'empresa. També s'ha anunciat una nova reunió, durant el dia d'avui, buscant, altre cop, l'acord amb el departament de recursos humans.


A l'interior de la sala, Teresa Gomis, responsable del Grup Salut de l'Ajuntament Foto: Guillem RS

 

Arxivat a:
Política
Participació